Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Door Redactie

Zwolle – Met alle goede bedoelingen ging PEC Zwolle voor het vrije weekend de strijd aan met Excelsior en midweeks met FC Twente. Waar tegen Excelsior nog behoorlijk voetbal op de mat werd gelegd met een 1-1 gelijkspel als resultaat, was PEC Zwolle in Enschede geen schim van het team dat dit seizoen menig tegenstander de wil oplegde. De 2-0 nederlaag was een fikse tegenvaller met het oog op de play-offs en een nieuwe domper in de tegenvallende tweede seizoenshelft. Toch hebben de Blauwvingers kwalificatie voor de play-offs nog in eigen hand. Dan moet er zondagmiddag wel gewonnen worden van Willem II.

De tegenstander uit Tilburg heeft een grillig seizoen gedraaid met enorme pieken en diepe dalen. Zo wist het in het bekertoernooi door te stoten tot de halve finale, waarin de latere bekerwinnaar Feyenoord te sterk bleek. Ook wist het enkele weken voordat PSV de titel in de wacht sleepte, in het eigen Koning Willem II stadion met 5-0 te winnen van de Eindhovenaren. Dat gebeurde vlak nadat trainer Erwin van de Looi de club had verlaten. Onder Reinier Robbemond wisten de Tricolores zich vervolgens mede door de winst op PSV en onlangs nog in de derby tegen aartsrivaal NAC Breda (1-2) uit de degradatiezone te spelen. Het seizoen van Willem II lijkt wat dat betreft wel wat op de eerste wedstrijd tussen beide ploegen eerder dit seizoen. Voor rust speelde het met lef en wist het PEC Zwolle met twee treffers pijn te doen. Nadat Erik Bakker op slag van rust voor de belangrijke aansluitingstreffer had gezorgd, was na de thee niet Willem II maar PEC Zwolle de baas op het veld. Dit resulteerde in twee treffers van Mustafa Saymak en een uiteindelijke 2-3 zege.

Spits Fran Sol, die dit seizoen een tijd aan kop ging in het topscorersklassement, heeft in ieder geval nog een persoonlijk doel. De Spanjaard kan nog altijd de topscorer van de Eredivisie worden, maar moet dan zien af te rekenen met Hirving Lozano en Wout Weghorst, die net als Sol zestien treffers hebben gemaakt én met Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër scoorde in speelronde 32 driemaal en gaat met achttien doelpunten aan kop.

Wist je dat….
Ben Rienstra al met drie verschillende clubs tegen PEC Zwolle heeft gespeeld? Zowel in het shirt van Heracles Almelo, AZ als Willem II stond Rienstra tegenover de ploeg waarvoor hij ruim één seizoen uitkwam. In de afgelopen vijf jaar ontmoette PEC Zwolle tweemaal eerder een oud-speler die in het shirt van drie verschillende clubs tegen de Blauwvingers uitkwam. Dat waren ook tweemaal spelers die bij Willem II onder contract stonden. Darryl Lachman (FC Twente, Willem II en SC Cambuur) en Rochdi Achenteh (Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles).
De laatste competitiewedstrijd in eigen huis van het seizoen 2017-2018 staat zondagvanmiddag op het programma. De vraag is echter of het ook echt het laatste thuisduel van het seizoen is, of dat PEC Zwolle er in slaagt de play-offs te bereiken.

De vijf meest recente ontmoetingen in Zwolle

Eredivisie, seizoen 2016-2017
PEC Zwolle – Willem II: 0-0.

Eredivisie, seizoen 2015-2016
PEC Zwolle – Willem II: 4-1 (2-1). (18′ Marcellis 1-0, 23′ Menig 2-0, 37′ Falkenburg 2-1, 60′ Veldwijk 3-1, 90+3′ Nijland 4-1)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
PEC Zwolle – Willem II: 1-0 (0-0). (75′ Van Polen 1-0)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
PEC Zwolle – Willem II: 2-0 (0-0). (57′ Klich 1-0, 60′ Valpoort 2-0)

Jupiler League, seizoen 2011-2012
FC Zwolle – Willem II: 1-0 (0-0). (10′ Maachi 1-0)

Rob Dieperink heeft zondag de leiding over PEC Zwolle – Willem II. Het is de eerste keer dat de 30-jarige leidsman een duel van PEC Zwolle fluit. Assistent-scheidsrechters zijn Charl Schaap en Johan Balder. Clay Ruperti is official. De aftrap in het MAC3PARK stadion is om 14.30 uur.

Samen met de Supportersclub neemt de club na afloop van dit duel afscheid van de vertrekkende spelers. Om dit tot een succes te maken, heeft PEC Zwolle jouw hulp nodig! Blijf na de wedstrijd in het MAC3PARK stadion, juich nog een keer naar de vertrekkende spelers en geef ze het afscheid dat ze verdienen. Naast de festiviteiten op het veld, gaan de vertrekkende spelers zondag ook naar het Supportershome aan het Stadionplein. Vanaf 17.15 uur wordt er aldaar afscheid genomen van de voetballers en wordt tevens de Henk Timmer Bokaal uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks door de Supportersclub uitgereikt aan de beste speler van het seizoen. Overigens vinden er rondom het Supportershome ook voorafgaand aan de wedstrijd activiteiten plaats. Vanaf 12.30 uur is er live-muziek, een dj en een springkussen voor de jongste fans. Iedereen is daarbij van harte welkom, toegang bij het Supportershome is gratis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II”

  1. Pfffff… Europa is ver weg voor PEC…. Gelijk op punten met ADO, dus men moet winnen bij AZ.. En ADO verliezen dus….Heb er een zwaar hoofd in met dit matige spel…

  2. Hhetzelfde resultaat voor PEC en ADO is genoeg. AZ wint in eigen Kaasstad.
    Maar je kunt je ook afvragen of PEC graag tegen Vitesse, Utrecht en Heerenveen moet willen spelen…. in deze vorm.

Reacties zijn gesloten.