PEC Zwolle verliest in eigen huis van Willem II

PEC Zwolle verliest in eigen huis van Willem II

Zwolle – PEC Zwolle heeft ondanks de thuisnederlaag tegen Willem II nog altijd de kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal (0-1). De enorme hoeveelheid kansen in de eerste helft worden niet omgezet in een doelpunt, waarna Ismael Azzouzi dat na rust namens de bezoekers wel doet.

PEC Zwolle begon prima in de eerste helft en zette Willem II onder druk. Het leverde een behoorlijk aantal mogelijkheden op. Onder meer Youness Mokhtar en Younes Namli bestookten het doel van keeper Timo Wellenreuther meermaals, maar de keeper hield in alle gevallen zijn doel knap schoon. De Tilburgers werden in de omschakeling gevaarlijk via Jordy Croux. Hij schoot na zeventien minuten spelen de bal maar net over het Zwolse doel heen. Een tegenvaller was tien minuten voor rust het uitvallen van Ryan Thomas met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Erik Bakker.

Ook in de tweede helft waren er kansen voor PEC Zwolle. Namli zag zijn pogingen steeds net naast gaan of doelman Wellenreuther kreeg er nog een hand tegen aan. Daardoor zag Willem II de kans schoon om de score te openen. Liet eerder Fran Sol een open kans nog liggen, invaller Ismael Azzouzi was er als de kippen bij om de bal wel achter doelman Boer te werken. Dat was een klap die hard aankwam in Zwolle. Met invaller Nicolas Freire en Philippe Sandler als stormrammen voorin, probeerden de mannen van trainer John van ’t Schip er alles aan te doen om de stand om te buigen. Ook met het oog op de resultaten op de andere velden. Het leverde nog wel kansjes op voor onder meer Namli, maar de nederlaag werd niet voorkomen.

Na afloop werden op het veld de vertrekkende spelers bedankt voor bewezen diensten. Volgende week zondag sluit PEC Zwolle de reguliere competitie af met een uitwedstrijd in Alkmaar. Tegen AZ wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Aan Lamme Klauw

  Seizoen gaat uit als een nachtkaars. Trainer van het Schip-in wil graag weten waar vv Berkum haar nachtkaarsen haalt.

  Dat zijn nl heel bijzondere kaarsen naarmate het einde van het seizoen nadert gaan deze juist feller branden . Heel bijzonder.

  Misschien kan Lamme Klauw het geheim vertellen. Waar haalt vv Berkum die bijzondere kaarsen.


  ⚠️ Meld

 2. Albert vd Haar gebruikt dezelfde nachtkaars als Johnny van het Schip-in.

  Jong PEC Zwolle grijpt naast de titel in beloftencompetitie poule B. Zelf speelt het met 1-1 gelijk bij Roda JC en Willem II wint waardoor de Tilburgers kampioen zijn.

  Haha wat mooi wat mooi


  ⚠️ Meld

 3. Wij nemen nog een vers geperst sapje in Berkum. Of 2 misschien. Mooi nieuws allemaal.

  Vrouwen 1 is al kampioen geworden, de mannen zijn het ook al en blijven het ook. Nog even wachten want 26 Mei is het pas zo ver.

  Proost


  ⚠️ Meld

 4. ‘Doorbraak van vrouwenvoetbal bij Berkum’

  Het eerste vrouwenteam van voetbalvereniging Berkum is zaterdag kampioen geworden in de tweede klasse. De Zwolse dames wonnen met 1-3 van DVS ’33 en dat was voldoende om volgend seizoen uit te komen in de eerste klasse. “Het was een schitterende dag. Dit kampioenschap is de definitieve doorbraak van het vrouwenvoetbal bij Berkum”, stelt voorzitter Jan Teun Fuller.

  Berkum moest winnen bij DVS ’33 om de titel definitief in de wacht te slepen en dat lukte. Onder toeziend oog van een groot aantal supporters werd er met 1-3 gewonnen, waarna het feest kon losbarsten. Ook op sportpark De Vegtlust, waar de spelersbus met vuurwerk werd onthaald. “De vrouwen hebben echt een topprestatie neergezet. Met zijn allen hebben ze er keihard voor getraind en ze hebben het echt verdiend”, vindt trainer Don le Grand. Voorzitter Fuller is trots op zijn club. “Onze keuze om de vrouwen en meiden zoveel mogelijk te integreren heeft al snel tot succes geleid. Met dank aan een groep enthousiaste dames en een energieke sponsor. We doen het samen.”


  ⚠️ Meld

 5. Lijkt mij een prima plan. De meest succesvolle voetbal in Zwolle e/o.

  Niet alleen mannen 1 doen het het uitstekend nee vrouwen 1 is ook al kampioen en zelfs de jeugdelftallen staan er uitstekend op. Mooi werk van Piet Diender. De stille kracht achter het succes verhaal van vv Berkum.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.