Nationale Molendag in Zwolle

Zwolle – Op 12 mei a.s. is het Nationale Molendag. Op die dag zijn in het hele land molens geopend voor publiek. Ook de Windesheimer molen is van 10.00-16.00 uur open en iedereen is welkom om de molen te bezichtigen.

De molenaars vertellen over de werking van dit 270 jaar oude monument. Bij voldoende wind is er een demonstratie tarwe malen. ’s Morgens komt Blaaskapel Heuronsis uit Windesheim even langs voor sfeervolle muziek.

’s Middags gaan we tarwe malen onder muzikale begeleiding van Heels and Sneakers. Zij op heels, hij op sneakers. Acoustic duo Heels and Sneakers brengt bekende hits uit vrijwel elk genre nét even anders. Dit enthousiaste akoestische duo weet je te verrassen met een heerlijke mix van bekende top-40 hits tot old-time classics. Ze schuwen geen genre en weten met hun fijne
tweestemmige zang en lekkere akoestische gitaarspel elk
nummer op eigen wijze te brengen.

Op de Nationale Molendag is de Windesheimer molen de hele dag open. Een vaste traditie zijn de ambachtelijk gebakken pannenkoeken. De rest van het jaar is de molen elke zaterdag geopend van 09.00-12.00 uur.

De molen staat aan de Wijheseweg 43 in Windesheim.

Artikel delen: