SP in Overijssel steunt staking OV

SP in Overijssel steunt staking OV

Zwolle – 30 april en 1 mei leggen medewerkers van het regionale openbaar vervoer het werk neer. Ook in Overijssel wordt gestaakt. De SP in Overijssel steunt de strijd van de stakers voor goede arbeidsvoorwaarden.

Eerder staakten chauffeurs al terecht voor het recht om gewoon van het toilet gebruik te kunnen maken. Goed openbaar vervoer is alleen mogelijk met goede arbeidsvoorwaarden. Werknemers in het ov hebben al eerder laten zien door samen te strijden verbetering af te kunnen dwingen. Dat zal nu ook lukken. Hoewel de huidige staking het gevolg is van een conflict met de vervoerders ziet de SP ook voor de provincie een rol weggelegd.

SP-Statenlid Ellen van den Berg:” Je ziet dat de arbeidsvoorwaarden in het openbaar vervoer steeds meer onder druk komen te staan door provinciale bezuinigingen en de boodschap dat vervoerders steeds meer moeten leveren tegen minder geld. Dat vertaalt zich door naar de werkvloer en raakt ook reizigers. Daarom moet de provincie veel meer oog hebben voor arbeidsvoorwaarden in toekomstige aanbestedingen. Goed werk is ook een verantwoordelijkheid van de provincie als opdrachtgever.”

Artikel delen: