Mogelijkheid om te trouwen in de Aa-landen

Het is binnenkort ook mogelijk om te trouwen in het verzorgingscentrum De Rivierenhof in de wijk Aa-landen. Een aanstaand echtpaar had dit speciaal aangevraagd, zodat ook de moeder die in het verzorgingstehuis verblijft bij de huwelijksvoltrekking kan zijn. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten vooruitlopend op de resultaten van het onderzoek naar trouwen in Zwolle dat de gemeente eind vorig jaar heeft gedaan onder 260 echtparen.

Volgens het Burgerlijk Wetboek moet een huwelijk in het gemeentehuis worden voltrokken. Het gemeentebestuur wijst een ´huis van de gemeente´ aan. Het stadhuis, de Statenzaal, de Agnietenberg en de Verhalenboot zijn nu aangewezen als trouwlocatie. Ook de Isalakliniek, locatie Sophia Ziekenhuis, is een ´huis van de gemeente´, vooral bedoeld om hier geboorteaangiftes mogelijk te maken.

Voor het onderzoek zijn 641 echtparen benaderd, die in Zwolle in ondertrouw zijn gegaan en/of zijn getrouwd, waarvan 260 echtparen de vragenlijst hebben ingevuld, een respons van 41%. Zij gaven aan dat ze over het algemeen zeer tevreden zijn over de uitvoering van de trouwerij door de gemeente Zwolle. Een kwart zou wel graag willen dat de gemeente ook andere locaties openstelt als trouwlocatie, bijvoorbeeld het Engelse Werk, de Peperbus en de Sassenpoort. Men is niet zo tevreden over de bereikbaarheid van de huidige trouwlocaties. Met name op vrijdag als er markt is. De gemeente gaat nu aan de slag met de aanbevelingen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de populairste trouwmaand juni is en de populairste dag de vrijdag.

Artikel delen:

Reageer