Bestuurder krijgt op N35 Zwolle meerdere boetes voor gevaarlijk rijgedrag - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Bestuurder krijgt op N35 Zwolle meerdere boetes voor gevaarlijk rijgedrag

Zwolle – Afgelopen weekend viel een automobilist uit Raalte op door zijn snelheid op de N35 in Zwolle. De snelheid werd gemeten op 120 km/h in plaats van de toegestane 70 km/h. Dit was niet het enige wat de bestuurder verkeerd deed, want vervolgens negeerde hij een rood verkeerslicht. Toen de man een stopteken kreeg van de politie, zagen de agenten dat hij ook geen autogordel droeg.

Toen de agenten de man aanspraken, werd een alcohollucht waargenomen, waarop een blaastest volgde. Na een A-indicatie werd er ook een ademanalyse afgenomen. Het resultaat: 490 ug/l. Dit is meer dan twee keer te veel.

De man heeft een aantal processen verbaal ontvangen. Daarnaast zal hij bericht krijgen van het CBR. Hij kan aan de hand daarvan een EMA of EMG cursus krijgen of er zal een onderzoek volgen naar de rijgeschiktheid.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. “Hij kan aan de hand daarvan een EMA of EMG cursus krijgen of er zal een onderzoek volgen naar de rijgeschiktheid.”

    ik hoop toch zeker: “Hij ZAL aan de hand daarvan een EMA of EMG cursus krijgen of er zal een onderzoek volgen naar de rijgeschiktheid.”


    ⚠️ Meld

  2. Hier staat wat mij betreft maar 1 straf op: rijbewijs invorderen en nooit meer teruggeven. Afstraffen dit soort hufters,


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.