Zwolle krijgt “Jamie Oliver” café

Onder de naam “Start tot Eat” werken het Deltion College, Travers en de gemeente Zwolle plannen uit voor een “Jamie Oliver” café in Zwolle. Dit project is de opvolger van Watch!Out dat begin vorig jaar is beëindigd.

In het kader van Samen Maken We de Stad hebben Deltion, Travers en gemeente de kans gegrepen om kennis gebundeld aan te bieden en een goede opvolger voor Watch!Out te realiseren. Het café, naar voorbeeld van het “Jamie Oliver” café in Amsterdam en Londen, moet een middenklasse restaurant worden in Zwolle, bij voorkeur in de binnenstad. Jongeren leren hier de vaardigheden, die nodig zijn om in de horeca te werken.

Het Deltion College en de gemeente hebben uitgesproken om aan het begin van het schooljaar 2008/2009 te starten. Het geld voor dit project, € 60.000,- komt uit de meerjarenbegroting jeugdcriminaliteit. Het streven is dat het restaurant zich na 2009 zelf kan bedruipen. Ervaringen elders in het land leren dat dit haalbaar moet zijn.

Er zijn diverse oorzaken om Watch!Out stop te zetten. Onder andere omdat het werk bij tijd en wijle saai was en er te weinig was te doen in Holtenbroek. Hierdoor stokte de aanwas en raakte het proces op slot. Het toezichthoudersproject voor jongeren had als primaire doelstelling het bieden van verbetering in werk- en scholingssituatie. De opvolger van Watch!Out, “Start to Eat” speelt in op die scholing en opleiding.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Leuk idee, zal ook wel betaalbaar zijn dan. Bij voorkeur in de binnenstad……MAAR IN STADSHAGEN is nog niets en staat al jaren een schitterende locatie LEEG 😮

 2. In het winkelcentrum onder het cultuurhuis. Volgens mij al sinds 2000. Schittend pand gelijk aan het water, met heel mooi terras over water. Heb al een ondernemende jongen van WVF gevraagd (heeft cafetaria in Emmeloord), maar volgens hem was het te duur. Dan denk ik: Kom op gemeente, leegstand vanaf sintjuttemus
  is nog veel duurder! Zakken met die prijs en actief zoeken naar uitbaters. Want zoiets hebben we nog niet in het alsmaar groeiende Stadshagen…..

 3. Ik vraag me af of dat pand opvalt. Mij was het in elk geval niet eens opgevallen dat er wat leeg stond 😉
  Wel dat er een tijdje geleden een bos hout voor de deur/op dat terras lag waar ik me bij afvroeg waar dat voor was.
  Als dat pand niet te verhuren is, ben ik inderdaad met je eens dat ze prijs dan maar moeten verlagen ‘per opbod’… Lijkt me inderdaad een mooie plek om te zitten met een horecagelegenheid.
  Enig idee in welke orde van grootte de prijs te hoog wordt gevonden?

 4. Rijp voor krakers?!
  Lieve 😉 Marjan. Maar een beetje extra aandacht voor dat pand kan geen kwaad. Voor je het weet wordt het gekraakt 😮 Had het gister nog even met Karin den B. (wijkagente) over het hoe en waarom. Het staat helaas al een jaar of 8 leeg en is schitterend! Maar ook te duur. Nu schijnen er frobels te hangen van de buren, de peuteropvang oid. Hahaha over bossen hout voor de deur gesproken: kan er wel boeken over schrijven ;D Heb het er ook helpen heenslepen, maar al schiet je me hartstikke lek, ik weet ook niet waar het voor was 😀
  Geen flauw idee wat ze moeten hebben, maar een geïnteresseerde ondernemer kan daar toch wel met 1 telefoontje naar de gemeente achterkomen? Bedoel, daar zitten volgens deze onvolprezen weblog UITMUNTENDE telefonistes (als bonus ook nog de beste afd. P&O van Olland) ;). Dacht dat het te huur was maar de huurprijs schijnt schrikbarend te zijn. Verkoop ‘per opbod’ is misschien de beste optie.

Reageer