Bram van Polen 350 keer in blauw en wit

Bram van Polen 350 keer in blauw en wit

Zwolle – Bram van Polen is zondagmiddag voorafgaand aan PEC Zwolle – Willem II gehuldigd voor 350 duels in het blauw en wit. De aanvoerder bereikte die mijlpaal thuis tegen Excelsior en werd daarom in de eerstvolgende thuiswedstrijd ná het jubileum in het zonnetje gezet.

Van Polen (32) begon zijn loopbaan bij VVOG in zijn woonplaats Harderwijk, waarna hij onvertapte naar de jeugdopleiding van Vitesse. In 2007 streek de verdediger in Zwolle neer, maar speelde destijds nog niet in de laatste linie. In zijn eerste seizoen werd Van Polen als rechtsbuiten ingezet. Tegen MVV Maastricht wist de toen 22-jarige speler zijn eerste doelpunt te maken en daar bleef het niet bij. Tegen de Limburgers scoorde Van Polen direct driemaal.

Ook wist Van Polen in de zomer van 2008 het allereerste PEC Zwolle-doelpunt te maken in het nieuwe MAC3PARK stadion, dat toen nog de naam IJsseldelta stadion droeg. Tegen SC Cambuur maakte de verdediger de 1-0. In 2012 promoveerde Van Polen met zijn team naar de Eredivisie, waarna hij bij het vertrek van Joey van den Berg naar Heerenveen, de aanvoerdersband om kreeg. Als captain mocht de speler in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal omhoog houden alsmede zijn debuut maken in Europa.

Artikel delen: