City Swim Zwolle maakt zich op voor lustrumeditie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

City Swim Zwolle maakt zich op voor lustrumeditie

Zwolle – Nu de barre winter eindelijk achter ons ligt en de temperatuur weer richting zomerse hoogte gaat, is het bestuur van de City Swim Zwolle gestart met de voorbereidingen. Na vier succesvolle jaren wordt op zaterdag 25 augustus de lustrumeditie van deze zwemtocht door de mooiste gracht van Nederland gehouden.

Om extra glans aan deze lustrumeditie te geven, is, met dank aan Sportief Zwolle, de website in een nieuw jasje gestoken. Via www.cityswimzwolle.nl is alle informatie van de voorgaande jaren te vinden. En nog belangrijker, via deze website is inmiddels de inschrijving geopend. Vorig jaar deden ruim 200 deelnemers mee, maar City Swim Zwolle hoopt bij deze editie nog meer deelnemers te mogen verwelkomen. En natuurlijk dat het parcoursrecord net als vorig jaar weer wordt verbroken.

Het concept is als vanouds, het rondje stadsgracht van ruim 2,5 kilometer kan individueel of als team in estafettevorm afgelegd worden. En na de leuke reacties van vorig jaar wordt ook dit jaar weer gedacht aan de jeugd. Sportievelingen van 10 tot 16 jaar kunnen 500 meter door de gracht zwemmen in de Bureau CK Jeugdserie.

Ook staat alweer voor vijfde jaar op rij Stichting Tegenkracht als goed doel centraal. Tegenkracht helpt (ex-)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel. Deelnemers aan de City Swim kunnen een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen. Vorig jaar heeft dit ruim 15.000 Euro opgeleverd.

De inschrijving is net geopend op www.cityswimzwolle.nl. Ook worden er dit jaar clinics georganiseerd om iedereen optimaal voor te bereiden; via de website worden deze data op een later moment bekend gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. En nog een mooi evenement zonder overlast. Wie zegt dat de klagers veel evenementen hebben weg gejaagd. Super gezellig evenement.


    Maak melding

  2. Er worden dit jaar meer evenementen gereorganiseerd dan in overige jaren. Dat wil niet zeggen dat elk evenement iets voor jou is.

    Zwolle bruist!!


    Maak melding

Reageer