De Exter-O-Naldus is terug, Toch?

Hiphop is een vak en Extince is een vakman” riep hij al op zijn eerste Nederlandstalige single. Extince haalde er ook nog als eerste Nederlandstalige rapper de top tien van de hitlijsten mee.

Net als met andere beroepen is ervaring goed voor groei en als je dan bedenkt dat ‘Spraakwater’ al in ’95 uit kwam, kan je er vanuit gaan dat het wel snor zit met de skills van de man met de karakteristieke zachte ‘g’. Op de valreep bracht hij eind 2007 een nieuw album uit en daarom staat hij zaterdag 16 februari in popcentrum Hedon. Supportacts zijn Cartes & Kleine Jay en onze ‘eigen’ Sticks (Opgezwolle). 

Het was even stil rondom de Exter-O-Naldus, maar tijdens ons eigen The Rhythm, The Rebel bewees hij al nog steeds de Prins te zijn. Sinds 7 december is hij helemaal terug met een album dat inslaat als een bom. Toch? Bevat ook nu weer de gebruikelijke lading grootheidswaan, maar ditmaal verkent Extince ook de onverkende paden. Google voor de grap even “Extince Toch?” en laat je overtuigen door de goede kritieken. 

Extince is zo’n gast die je gewoon eens live gezien moet hebben, want als er iemand kan claimen dat hij de weg heeft geplaveid voor de huidige golf succesvolle Nederlandstalige rappers, dan is dat Extince wel. De scherpe, grappige, speels arrogante maar bovenal bijzonder taalvaardige mc is een pionier die sinds 1995 de favorieten-lijstjes van Nederlandstalige Hiphop-fans domineert. 

Supportacts

Tijdens een aantal shows van de Toch? tour heeft Extince enkele gastrappers uitgenodigd om een showcase te doen voor aanvang van zijn optreden. In Zwolle is dat Sticks van Opgezwolle. Sticks heeft al eens aangegeven groot fan van Extince te zijn en dit maakt zijn aanwezigheid extra bijzonder. Tijdens de gehele tour gaan Cartes & Kleine Jay mee. Met zijn tweeën stonden ze twee jaar achter elkaar in de finale van de Grote Prijs, categorie Hiphop/RnB: in 2006 ondersteunt Kleine Jay Cartes, in 2007 is het andersom. Kleine Jay mag zich winnaar van de wedstrijd noemen. Vanavond delen de heren wederom het podium en laten ze hun talenten zien in het voorprogramma van Extince. 

Extince / Cartes & Kleine Jay / Sticks

Wanneer                    : Zaterdag 16 februari

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : € 12,00 (excl. € 1,- servicekosten)

 

De kaartverkoop is gestart via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV Zwolle en uiteraard kan je aan de deur ook kaarten kopen.

Artikel delen:

Reageer