PEC Zwolle contracteert eerste twee aanwinsten

PEC Zwolle contracteert eerste twee aanwinsten

PEC Zwolle heeft de eerste twee nieuwe spelers voor het komende seizoen gecontracteerd. Het gaat om Gustavo Hamer en Zian Flemming. Beide spelers tekenen in Zwolle een contract voor drie seizoenen.

Gustavo Hamer
Hamer is een 20-jarige middenvelder, geboren in Brazilië, die over komt van Feyenoord. Het jeugdexponent van de Rotterdamse club, waar hij al in 2014 zijn eerste profcontract tekende, is dit seizoen op huurbasis actief in de Jupiler League voor FC Dordrecht. Hier speelde Hamer dit seizoen 36 wedstrijden (4 goals), waarvan de nodige als aanvoerder.

Gustavo Hamer: ,,Ik ben hartstikke blij dat PEC Zwolle voor mij heeft gekozen. Het spreekt voor zich dat ik nu al ontzettend veel zin heb in het nieuwe seizoen. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen om mij voor de volle honderd procent in te zetten voor deze nieuwe club.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van Hamer: ,,Gustavo is een speler die wij al langere tijd in het vizier hebben. Hij past in ons plaatje van de manier van spelen zoals wij dat graag zien. Na zijn periode in de jeugd bij Feyenoord heeft hij zich dit seizoen nadrukkelijk laten zien in de Jupiler League. In Dordrecht heeft hij veel ervaring opgedaan en met die ploeg speelt hij nu in de play-offs. De logische vervolgstap voor hem is nu de Eredivisie.”

Zian Flemming
Ook de 19-jarige Zian Flemming maakt de overstap naar PEC Zwolle. Flemming speelde deze jaargang reeds 25 wedstrijden voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. Afgelopen zaterdag werd de middenvelder met zijn ploeg kampioen van de Jupiler League. Flemming maakte dit seizoen 6 doelpunten voor Jong Ajax.

Zian Flemming: ,,PEC Zwolle is voor mij een juiste stap in mijn carrière. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij deze mooie club, die bekend staat om verzorgd en attractief voetbal, de kans krijg mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is spelen in de Eredivisie een prachtige uitdaging voor mij.”

Nijkamp over het aantrekken van Flemming: ,,Met Zian halen we een speler binnenboord die uit het juiste hout is gesneden, afkomstig uit de vruchtbare jeugdopleiding van Ajax. Een voetballer die vooropgaat in de strijd en over technische bagage beschikt. Daarnaast is het een dynamische middenvelder, die fysiek sterk is en zich aanvallend ook laat gelden. In die hoedanigheid verwacht ik dat Zian een toegevoegde waarde voor ons is.”

Artikel delen:
Reacties 10
 1. PEC Zwolle speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wederom tegen SC Genemuiden. Naar verluid zijn ook asv Dronten en Berkum tegenstander in de oefencampagne.


  Maak melding

 2. Zijn er nog kaartjes Tijmen?
  Hoop jullie geweldige sportpark a.s. zaterdag al te bezoeken.
  Op de mooiste dag van het jaar.
  Nog mijn begin van het mooiste evenement van het jaar in Zwollywood.
  Belangrijke pot…. er staat veel op ’t spel….

  Over kaartjes…. PEC heeft de seizoenkaarten best aardig duurder gemaakt!

  Hoe dan ook; tot ziens!


  Maak melding

 3. Je komt hier toch wel z.s.m. met een datum van het potje tegen Berkum, Tijmen?
  Zulke wichtige zaken moeten mogen we niet aan Cor overlaten.


  Maak melding

 4. Ik hoop en verwacht dat de kersverse 2e Divisionist olv Raymond Schuurman wint van de mannen van John van het Schip in.

  Zou een mooie stunt zijn van de Berkummers en het definitieve einde van John van het Schip in.


  Maak melding

 5. Uh, dan toch hooguit 3e divisionist. Al erg hoog hoor, daar niet van.
  Gister iemand van ACV gesproken. Die dreigen uit de 3e divisie te degraderen.
  Prettige bijkomstigheid is dan wel dat ze niet meer naar

  Scheveningen
  Katwijk
  Spakenburg (overigens kampioen) En komen dan weer bij “De Vogels” in.
  Almere
  Groningen
  Volendam
  Jong-Twente
  Capelle aan de IJssel
  Spijkernisse

  etc. hoeven.


  Maak melding

 6. BTW Berkum zoekt nog een teammanager. voor het vlaggenschip. Heb begrepen dat ze de besten nu laten lopen en voor de 2e keus gaan,. Als je zin hebt in lange weekendend weg met een topploeg, dan ligt hier je kans. Er is volop rabarbersap aanwezig voor de heen- en de terugreis.


  Maak melding

 7. Nu weer handelend onder de naam pluisje. Pfff.

  Je moet idd uit het juiste hout gesneden zijn en geen slappe knietjes hebben. Dat soort mensen hoeven niet te solliciteren.


  Maak melding

 8. Net zo min als elke soldaat geen marinier is. Maar goed jeugdtrainer worden bij een 2e klasser kan ook heel leuk zijn.


  Maak melding

Reageer