Tweede editie Lock me Up Zwolle

Zwolle – Van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 mei vindt in Zwolle voor de tweede keer de jaarlijkse actie Lock Me Up- Free a Girl plaats. De eerste deelnemers worden dinsdag om klokslag 11 uur opgesloten door Joost Broerse (PEC Zwolle) en Hans Stroeve (DJ en oud-deelnemer). Dit jaar staan de hokjes van 1 bij 2 meter bij Stadscafé Blij in Zwolle op de Grote Markt!

Lock me up – Free a Girl is een actie van de stichting Free a Girl. Met deze jaarlijkse, landelijke actie wordt door de deelnemers en stichting Free a Girl aandacht gevraagd voor de omstandigheden van jonge meisjes die worden gedwongen tot kinderprostitutie. Alleen al in India werken volgens officiële schattingen 1,2 miljoen meisjes in de seksindustrie. Dan hebben we het dus nog niet over China, Thailand, Filipijnen, Brazilië, veel Afrikaanse landen en niet te vergeten Nederland! In India specifiek, worden jonge meisjes opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter en dag in dag uit seksueel uitgebuit door vele mannen per dag. Met het opgehaalde geld van deze actie kunnen wereldwijd meisjes bevrijd worden uit deze afschuwelijke, gedwongen situatie.

In Zwolle wordt dit jaar ook aandacht gevraagd voor gedwongen prostitutie dichter bij huis: namelijk loverboys. Op dinsdag 15 mei staat de Escapevan de hele dag op de Grote Markt. In deze kleine ruimte ervaren bezoekers op indringende wijze wat het betekent om slachtoffer te zijn van een loverboy. Om dit onderwerp kracht bij te zetten, zitten Corien Feikens en Josje Eijkenboom op woensdag 16 mei in de hokjes. Zij treden namens TEN productions regelmatig op in voorstellingen over dit soort onderwerpen. Daarnaast laten Daan Sikkens en Lidy Uiterwijk Winkel (jongerenraad) zich opsluiten. Ook zijn de Soroptimisten Zwolle weer vertegenwoordigd en dit jaar door Angelica Parra Cuadros.

Dit jaar staan de (drie) hokjes van de Lock me Up-actie bij Stadscafe Blij. Op de dinsdag bijten twee werknemers van Blij, Jaleesa Horsting en Kimberley Houghton het spits af. Andere toppers dit jaar zijn: Charlotte van der Veen, Art Puttamee, Anne Dreke Deddens, Marieke Zoeteweij, Irene Kicken en Liesbeth Brok

Free a Girl steunt lokale organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. Er zijn zo al meer dan 3.700 meisjes bevrijd door Free a Girl. Ook hebben ze opvanghuizen uitgebreid en hebben ze de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten. Dit doen ze door gerichte voorlichting te geven op scholen, evenementen en via de media. En ook door de actie Lock me up- Free a Girl. Op zaterdag 20 mei om 23.00 uur worden de laatste twee deelnemers vrijgelaten en is de actie afgelopen.

Artikel delen:

Reageer