Locaties voor straatwerving binnenstad gehandhaafd

Locaties voor straatwerving binnenstad gehandhaafd

Zwolle – De afspraken over de plekken waar straatwervers in de Zwolse binnenstad hun werk mogen doen werken goed en blijven daarom gehandhaafd. Er komt nog een locatie bij voor promotie op het Rodetorenplein. Dat hebben Citycentrum Zwolle, Vereniging DDDN en gemeente Zwolle afgesproken.

Begin 2017 maakten de drie partijen afspraken over de plekken waar de straatwervers kunnen staan. Aanleiding daarvoor waren de klachten van bezoekers en winkeliers over overlast van straatwerving. Zowel het winkelpubliek als de ondernemers klaagden over te veel (soms opdringerige) wervers en het aantal keren dat er geflyerd werd. Daarop hebben de ondernemers, gemeente en brancheorganisatie DDDN in goed overleg afspraken gemaakt over de werkwijze en een aantal plekken aangeweze voor de straatwervers.

De afspraken zijn eind 2017 geëvalueerd en alle betrokken partijen zijn positief over de resultaten. Daarom blijven ze werken volgens de regels. Wel wordt er nog een extra locatie toegevoegd: het Rodetorenplein. Daarmee zijn er in totaal zes plekken in de binnenstad beschikbaar. De werkwijze blijft zoals die was: per locatie mag één team van twee of drie wervers aanwezig zijn. De straatwervingsorganisaties kunnen zich vooraf inschrijven via een landelijk reserveringssysteem. Bezoekers of winkeliers die toch overlast ondervinden kunnen dat melden bij brancheorganisatie Vereniging DDDN, info@dddn.nl (link stuurt een e-mail). Rechtstreeks melden bij de gemeente kan via www.zwolle.nl/melding (externe link) of telefoonnummer 14038. Een overzicht met de locaties en afspraken wordt verspreid onder de ondernemers rondom de aangewezen locaties en is daarnaast beschikbaar bij Citycentrum Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Hmm, wat bedoelt men met ‘straatwervers’ vraag ik me dan af. Ook weer niet echt hoor, ik heb pepperspray. Van straatwevers vast heel weinig last.


    Maak melding

  2. Van mij mogen ze dat hele werven op straat verbieden. Mensen lopen niet in de stad om lastig te worden gevallen door opdringerige verkopers die wat van je willen, maar voor hun plezier of om daadwerkelijk te winkelen. Snap ook niet waarom mensen nog in gesprek gaan met zulke lui. Ik zeg altijd direct ‘nee hoor dank je wel’, als ik uberhaupt al reageer op ze.


    Maak melding

  3. Ben nooit gelijk voor “verbieden”. Zeker, sommige situaties zijn wel bloedirritant. Gelijk wel weer een uitnodiging om de “werverT” af te zeiken. Dat dan weer wel. Of mooier “WerverTs”.


    Maak melding

Reageer