Tiende editie Zwolse Grachtenrace

Zwolle – Op zaterdag 16 juni 2018 gaan 600 roeiers in 70 teams de strijd met elkaar aan tijdens de tiende editie van de Zwolse Grachtenrace. Een populair evenement waar jaarlijks vele bezoekers op afkomen. De start en finish van de sloeproeirace vinden dit jaar plaats bij Brasserie Hofvlietvilla. “En omdat we vieren dat het de tiende editie is, wordt het een extra feestelijk evenement”, zegt Josje Waagmeester van de organisatie.

De 70 teams roeien drie rondes door de grachten van Zwolle. “De wedstrijd is een bekend fenomeen geworden onder roeiers. Al binnen drie dagen was de inschrijving vol. Dat is een nieuw record”, zegt Josje. De teams roeien een race van 16 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water, vlakbij Stadshagen.

Sportieve én feestelijke dag
De race start en eindigt bij Brasserie Hofvlietvilla in Zwolle. “Een prachtige locatie met vrij uitzicht op het water. Dit jaar is er ook een dj die zorgt voor de muzikale noot. We gaan er met z’n allen een sportieve én feestelijke dag van maken. Iedereen is van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen. Na afloop barst het roeifeest los op het Elles Hetebrij Plantsoen op de Nieuwe Markt.”

Uit onderzoek blijkt dat Zwolle met deze race in de landelijke top 3 van sloeproeiwedstrijden staat. Hierboven staan alleen de HT Race (Harlingen-Terschelling) en de Amsterdamse Grachtenrace. De Zwolse Grachtenrace is één van de zwaarste races in het FSN-klassement en maakt vanwege de route door de grachten onderdeel uit van de landelijke Grachtencup.

Startschot door René de Heer
Anders dan vorig jaar starten de heren in de ochtend en de vrouwen in de middag. Om 10.45 uur geeft locoburgemeester René de Heer het startschot. Rond 12.45 uur finishen de laatste herensloepen. De vrouwenrace begint om 13.15 uur en de laatste sloepen zullen rond 15.15 uur de finish passeren. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00 uur bij Brasserie Hofvlietvilla.

Via de Facebookpagina van de Zwolse Grachtenrace worden deelnemers en bezoekers in de aanloop naar het evenement op de hoogte gehouden.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer