Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat zondag net als voor alle andere clubs uit de Eredivisie de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander in het AFAS stadion in Alkmaar is AZ.

Voor de Zwollenaren is het erop of eronder. Samen met ADO Den Haag aast het op het laatste play-off ticket. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van PEC Zwolle is beter. Waar de Hagenaars naar Kerkrade afreizen, moeten de mannen van John van ’t Schip het laten zien op bezoek bij de nummer 3. Winnen in Alkmaar is een must om praktisch zeker te zijn van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Met AZ treft PEC Zwolle een team dat zowel op papier als op de ranglijst de favoriet is, maar kansen zijn er altijd. Eerder dit seizoen hadden de Blauwvingers de winst voor het grijpen, maar een gemiste strafschop van Bram van Polen zorgde dat de wedstrijd niet in 2-1 maar in 1-1 eindigde. In Alkmaar strandde PEC Zwolle eerder dit seizoen in de kwartfinale van het bekertoernooi (4-1). Daarom zou in alle opzichten een driepunter zondag een enorme opsteker zijn.

AZ is al verzekerd van de voorrondes van de Europa League, maar zal toch een bittere smaak hebben overgehouden aan het seizoen. Net als vorig jaar (van Vitesse) verloor het de bekerfinale (ditmaal van Feyenoord). Ook het gegeven dat AZ in grote wedstrijden niet opgewassen is tegen PSV, Ajax en Feyenoord, kleefde dit seizoen aan de ploeg van John van den Brom. De Alkmaarders zullen zondag in een uitverkocht huis er dan ook alles aan doen om op een positieve manier afscheid te nemen van de supporters voor het zomerreces intreedt.

Wist je dat…
PEC Zwolle in het seizoen 2012-2013 op de voorlaatste speeldag zich in Alkmaar verzekerde van een nieuw jaar Eredivisie-voetbal? Op Bevrijdingsdag werd er weliswaar met 4-0 verloren in Noord-Holland, maar doordat NAC Breda met 5-3 van Roda JC Kerkrade won, kon PEC Zwolle niet meer in de degradatiezone geraken. ,,Je mag een minuut of tien flauw zijn van zo’n nederlaag, maar daarna zullen toch gevoelens van trots komen”, sprak toenmalig hoofdcoach Art Langeler na afloop.

De vijf meest recente ontmoetingen in Alkmaar

KNVB Beker, kwartfinale, seizoen 2017-2018
AZ – PEC Zwolle: 4-1 (2-1). (21’ Weghorst 1-0, 32’ Marinus 1-1, 39’ Til 2-1, 60’ Idrissi 3-1, 71’ Weghorst 4-1).

Eredivisie, seizoen 2016-2017
AZ – PEC Zwolle: 1-1 (0-1). (48’ Thomas 0-1, 82’ Friday 1-1)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
AZ – PEC Zwolle: 5-1 (2-0). (20’ Janssen pen. 1-0, 25’ Janssen 2-0, 63’ Ehizibue 2-1, 65’ Dos Santos 3-1, 69’ Janssen pen. 4-1, 83’ Janssen 5-1)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
AZ – PEC Zwolle: 1-0 (0-0). (72’ Henriksen 1-0)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
AZ – PEC Zwolle: 2-1 (2-1). (6’ Berghuis 1-0, 14’ Gudelj 2-0, 43’ Saymak 2-1)

Allard Lindhout heeft de leiding over AZ – PEC Zwolle. Assistent-scheidsrechters zijn Joost van Zuilen en Rens Bluemink. Laurens Gerrets is official. De wedstrijd in het AFAS stadion begint om 14.30 uur, net als alle andere duels in de Eredivisie.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Weer een kansloze nederlaag 3-0. Exit van het Schip-in. Seizoen gaat uit als een nachtkaars net als bij sc Genemuiden.

  Laat PECH Zwolle maar eens contact zoeken met de succesvolle buurman vv Berkum. Daar groeien de bomen tot in de hemel.

  Vrouwen 1 is al kampioen en de mannen worden dat over precies 3 weken.

  Ik neem mijn 1e vers geperst sapje van vandaag.

  Proost.


  Maak melding

 2. Vrijdag 1 nov 2002 Zwolle – AZ 5-1.
  Huppatee!! Wat een feest. Azijnpissers we pakken die 8e plek. En ja het is een uitwedstrijd. Nog 1x vlammen.


  Maak melding

 3. Denk, nee weet zeker…..dat ik bij extreem hoge uitZONdering pas voor de laatste live-geregistreerde potjes van t
  Seizoen.

  Ivm nogal deftige Zwolsche zo’n.

  Desalnietemin 2-1


  Maak melding

 4. De verplichte samenwerking met het CSE en een technische staf met dubbele petten op (bij de hele club) wordt uiteindelijk het einde van de club.


  Maak melding

 5. Wat lult die Nijkamp steeds met spelers met het PEC Zwolle DNA. Lekker lullen is ook in de stad zeggen we dan.

  Alleen maar middenvelders halen die de bal willen hebben. Hardstikke leuk maar pakt er ook nog iemand de bal af van de tegenstander? Of wacht je tot ze die lief komen brengen.

  Wat een stelletje wijven in het veld en technische staf.

  Bah.


  Maak melding

 6. Ik zeg Nijkamp vooral nog meer spelers aantrekken met het PEC Zwolle DNA. Vooral doen. En karakter jongens als Albert van der Haar lekker op een zij spoor zetten. Iedere jeugdspeler verplicht naar het CSE sturen. Technische staf met dubbele petten (financiele belangen). Vorig seizoen was ook al dramatisch.

  Lekker zo door gaan Gerard.


  Maak melding

 7. Ivm nogal deftige Zwolsche zon

  Nog wel, bij t sapjes halen, genoten van 2 weergaloze Ziyechjes en
  wat een kneuzige pengel bij Heerenveen….net toen ze op 2-2 kwamen….
  Tja dan pakt Feyenoord (die t hele seizoen NOGAL op Berhuis voer) wel 3 punten.

  Zodat ze maar 5 punten op Kaasstad eindigden
  13 op Mokum
  en 17 op sporttak van personeelsvereniging Philips


  Maak melding

 8. Bennuh H. de leiding geven op scoutgebied!
  Gister toevallig Adje Raven gesproken. Is maar 10 jaar ouder dan mij. Wat ziet ie er nog goed uit en vrooral….Wat is ie nog ouderwetsch bescheiden!

  Was ook een mooi moment om te horen dat het goed gaat met Ex-Ajacied

  Pee-tur-van de Hengst lalalala haha

  En met van Moorst en Hendriksen en en


  Maak melding

Reageer