Reacties 47
 1. Wel, tof feestje natuurlijk. Maar ik heb ’t niet zo met dat
  ‘bevrijdingsfestival’.
  We herdenken de doden en we vieren de ‘bevrijding’. Zinning.
  Maar bedenk en herdenk ook wel dat zodra we ‘bevrijd’ waren,
  het eerste wat Nederland deed was opnieuw oorlog maken.

  Zodra de geallieerden de Duitsers er hier uitschopten,
  was zo ongeveer het eerste wat bevrijd Nederland deed
  ’t leger naar Indonesie sturen, en daar ongeveer
  ‘los’ te gaan. Bijna een kwart miljoen doden.

  Slechts zware maatregelen en dreigen met nog zwaardere
  maatregelen vanuit de internationale gemeenschap
  heeft dit landje tot de orde geroepen.

  En daar schopten de mensen daar de bezetter er ook uit.
  Ik geef ze gelijk.

  Zodat je ’t weet.


  ⚠️ Meld

 2. Zet 1 stap op het festival terrein en je bent ineens al je rechten en vrijheden kwijt terwijl het thema van het bevrijdingsfestival juist vrijheid geef je door is. Heel merkwaardig.

  Ze zijn daarbij ook nog uit je op geld. Zoveel mogelijk. Niets is gratis.

  Nee het is zeker ook niet mijn ding maar ik begrijp goed dat je van 14 of 16 jarige meisjes niet kunt verwachten dat ze hetzelfde denk niveau als ik hebben.


  ⚠️ Meld

 3. T’is zeker geheel commercieel geworden. Je geld of je vrijheid 😬
  gemodereerd

 4. inderdaad Inge
  Gaan mensen naar zo’n feest waar de muntjes duur zijn en een lange wachtrij voor de wc en weinig dansruimte en dan noemen ze dat vrijheid vieren…


  ⚠️ Meld

 5. De opzet van het oude bevrijdingsfeest was meer mijn ding; gewoon gezellig kleinschalig in de Zwolse binnenstad. Ik ben zojuist even op het terrein geweest, het is nog steeds niets. Het bfo is tot een commercieel gebeuren geworden, compleet met VIP- en “vrienden” lounges? Ieder z’n ding, maar ik blijf fijn in de stad. Over een paar uurtjes is het allemaal weer voorbij en denk ik dat we dit gebeuren eens goed moeten evalueren. Wat zijn de opbrengsten en wat zijn de (gemeenschappelijke) kosten van dit spektakel? Willen wij het bfo van Noord Nederland zijn en blijven?


  ⚠️ Meld

 6. Wat er in Indonesië voor in de plaats kwam…. niet best hoor, hikje…. Een land met zoveel natuurlijke rijkdommen was misschien beter afgeweest onder Nederlands bewind. Dat wij ons in Indonesië jaren lang niet van onze beste kant hebben laten zien, daar ben ik het helemaal met je eens!


  ⚠️ Meld

 7. En voldaan door onze machtig mooie en gezellige binnenstad terugfietsend….MOEST ik een pitstop voor de BK maken!
  Wat veel volk nog
  Wat een sfeer
  Wat een gaaf wijf die blonde zangeres in rood!
  Hoe ze Queen ook “deed”!
  Volgend jaar op t hoofdpodium in ’t Park?


  ⚠️ Meld

 8. Topper van de memorabele Zwolle-feestdag 5 mei 2018?
  Het beregezellige Muppetstuff met charmante charmeur Bults en die gezellige kale op 2
  ALLIANTIE op 1

  Hoeveel jaar plug ik die club nu al hier?

  Blijkt Thomas ook nog gewoon een zoon van gezellige collega Eric te zijn.

  Waarom worden ze nooit eens als talent herkent?

  Wil hun gratis zaakwaarnemer wel worden.
  Op no cure no pay basis!


  ⚠️ Meld

 9. Hoofdpodium topper: Ferre en Kraantje. Min-punt bij Kraantje is dat ie moeilijk te verstaan is. Wil zijn songteksten dan ook nog eens googlen.


  ⚠️ Meld

 10. Hoe zou het eigenlijk met onze Plantman zijn?
  Speelt/speelde in Litter.
  Als ie een optreden in Hedon kon regelen zouden we komen….

  Absoluut jammer:
  Nooit meer wat van gehoord.

  Kom er maar in Plantman, hoest met de muziek… ouwe vlaai
  … Hendrix


  ⚠️ Meld

 11. Beste Klaas-Jan, door de jaren heen zijn met name door strenge eisen mbt veiligheid en normen tav geluid en regelgeving de kosten van een festival enorm toegenomen. Gemeenschappelijke kosten zijn er in dit geval niet aangezien de organisatie alle risico’s draagt en de bezoekers GRATIS van een grote hoeveelheid artiesten kan genieten. Opbrengsten zijn er natuurlijk eel aangezien Zwolle dankzij 5 mei grote aantallen bezoekers trekt naar het festivalterrein en de binnenstad. Ik snap persoonlijk zo’n opmerking dan ook niet helemaal maar dat kan aan mij liggen. Alle VIP en vrienden lounges worden lijkt me in het leven geroepen om het festival enigszins haalbaar en rendabel te houden en voor sponsoren interessant te maken. Gelukkig heeft iedereen de vrijheid om niet te gaan, ik vond het in ieder geval een prachtige dag.


  ⚠️ Meld

 12. En goodwill, marketing-technisch, misschien zelfs wel extra toerisme, feit dat door PEC en dit (helaas nogal-niet door CU-zondagwinkelsluiting) Zwolle zeker geen Koot Und Bie slaapstad meer is.

  Moet zoiets ook in centjes worden uitgedrukt?


  ⚠️ Meld

 13. Waarom heeft niemand het eigenlijk over het vrijwilligersleger?
  Zonder hen zou ZWOLLE geen 3 toonaangevende SPEKTAKELSTUKKEN op 1 Bevrijdingsdag hebben!

  Tjonge jonge jonge wat staan wij hier mee op de kaart!

  En geen wanklank.
  Nogmaals… PET diep en diep af!


  ⚠️ Meld

 14. Hey Ben/Steven (wat is het nu eigenlijk)

  Dan loop je eerst dagenlang te zeiken. Ga je er zelf toch naar toe en dan begin je weer te zeiken. Pleur toch op man. Jij hebt echt issues. Ik zeg het (ondanks dat de het niet wil horen) nog één keer. Een festival moet ook betaald worden en een drankje op het terras is ongeveer net zo duur. Maar ga vooral door met je gejank! Treurig mannetje! En jij hebt het over denkniveau.


  ⚠️ Meld

 15. Okay ik leg hem uit want ik kan me góed voorstellen dat niet ieder zo gevat is om mijn opmerking op de waarde te schatten.


  ⚠️ Meld

 16. @Dee Hen jij Dotan nog gezien? Volgens zijn moeder zit hij onder gedoken en zij weer niet waar.

  Weet jij dat misschien?

  Ik bedoel jij lijkt op Dotan. Zelfde persoonlijks stoornis. Onder allerlei namen reageren die jou reacties allemáál bevestigen.

  Valt echt niet op. Nee echt niet. Serieus. Knap werk van je.

  Als jij weet waar Dotan onder gedoken zit, meldt dat dan bij zijn moeder. Dan is zij ook weer gerust gesteld.

  Bedankt.


  ⚠️ Meld

 17. Liever dat Ben, dan zo’n sneu leven hebben als jij. Ga je druk maken over belangrijke zaken i.p.v. het vergallen van het internet op kinderlijke wijze. Als je zelf zo loopt te janken over bepaalde zaken, gedraag je daar dan ook naar. Treurig en zielig hoopje mens.


  ⚠️ Meld

 18. En Ben, alle respect als je misstanden onder de aandacht wil brengen, dat juich ik zelfs toe. Maar je gaat schiet hier echt je doel voorbij en je intentie raakt kant nog wal. Nogmaals, ga je druk maken om zaken die er wel toe doen!


  ⚠️ Meld

 19. En misstanden onder de aandacht brengen, op weblog Zwolle. Poeh poeh. Daar ga je zeker het verschil mee maken. Jammer jammer!


  ⚠️ Meld

 20. Kijk daar komt mijn recherche opleiding prima van pas. Ergens je tanden in blijven zetten totdat je een bekentenis hebt van de verdachte.

  Door het structureel verzwijgen door Dee legt hij indirect een bekentenis af.

  Dank daarvoor.

  Dossier kan gesloten worden. Veroordeling dient niet door mij maar door de Admins van WLZ geschieden.


  ⚠️ Meld

 21. @ben, het is pas echt een teken van zwakte als je je eigen tekortkomingen niet onder ogen ziet en niet en nooit reageert op reacties. Dat is het hele eieren eten van een blog. Je wordt met de minuut triester en ik heb oprecht steeds meer met je te doen. Lekker makkelijk hè; alleen maar lopen te zeiken. Jeetje!


  ⚠️ Meld

 22. Beste Dee, ik had het over de bijdrage van de overheid aan dit gebeuren. De provincie en de gemeente zullen wel wat bijdragen aan de organisatie van het festival?


  ⚠️ Meld

 23. Dag Ben, ik heb helaas nog geen antwoord van Dee. Maar je kunt het zelf ook vinden op het world wide web. Hierbij de link, https://anbi.federatiecultuur.nl/organisatie/vnpf/stichting/ Het laatste gepubliceerde jaarverslag is van 2015? Ik ben niet zo thuis in de eisen van de ANBI, Riet_Pluim weet daar meer over ;-), het festival draait voornamelijk op de horeca inkomsten. Dit is denk ik de reden waarom men niet happig is op eigen meegebrachte drank en etenswaren.


  ⚠️ Meld

 24. Dank. Zoals ik al eerder vandaag schreef is de BFO niet scheutig met info. Sterker nog ze is zeer ondoorzichtig. Houdt liever alles onder de pet. En vaak is dat een veeg voorteken. Komt tijd komt raad.


  ⚠️ Meld

 25. Haha, noem dat maar niets. 140.000 bezoekers!!! Je zou best een beetje trots op Zwolle mogen zijn dat dit hier gewoon gebeurt!! Ik vind het iig prachtig!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.