PEC Zwolle eindigt seizoen op negende stek

PEC Zwolle eindigt seizoen op negende stek

Zwolle – Het seizoen van PEC Zwolle is ten einde. De Zwollenaren sluiten af op de negende plaats na een pijnlijke 6-0 nederlaag bij AZ. Alireza Jahanbakhsh (drie), Frederik Midtsjø en Wout Weghorst (twee) zorgden voor de doelpunten. Door de nederlaag heeft de ploeg geen recht op het spelen van de play-offs.

Zwolle miste in Alkmaar onder meer Younes Namli en Ryan Thomas. Trainer John van ’t Schip koos ervoor om met een versterkte defensie aan te treden. Zo stonden Nicolás Freire en Sepp van den Berg in de basis en schoof Philippe Sandler door naar het middenveld. Het leverde in de beginfase een aardige kans op voor Queensy Menig. De aanvaller kreeg de bal van Youness Mokhtar, waarna Menig AZ-keeper Marco Bizot testte. Die verwerkte de bal tot hoekschop.

De thuisploeg was al zeker van de derde plek, maar Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst waren nog in de race om topscorer van de eredivisie te worden. Jahanbakhsh deed in de dertiende minuut goede zaken in die strijd door de bal achter doelman Diederik Boer te werken: 1-0. De Zwolse doelman bracht daarna redding op inzetten van Weghorst (kopbal) en Jahanbakhsh (vrije trap). Zwolle was af en toe nog gevaarlijk in de omschakeling, maar een schot van Menig werd gekeerd door Bizot.

Gezien de tussenstanden op de andere velden, ADO Den Haag stond bij rust al met 0-3 voor op bezoek bij Roda JC, wisselde Zwolle aanvallend. Sepp van den Berg werd gewisseld voor Terell Ondaan. Het hielp niet veel, omdat Jahanbakhsh al snel voor 2-0 zorgde. Daarna nam Zwolle wel wat meer risico, maar een doelpunt zat er niet in. AZ zorgde er via Midtsjø en Weghorst (twee) nog voor dat het 5-0 voor de thuisploeg werd. Het slotwoord was aan de topscorer van de Eredivisie, Jahanbakhsh.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. De voorzitter eist een verklaring voor de desastreus verlopen 2e seizoenshelft.

  Exit Johnny Titanic. Eindelijk.
  gemodereerd

 2. Iedereen die voor het seizoen gezegd had dat PEC als 9e zou eindigen was voor gek verklaard. Meneertje Visser moet zijn grote mond houden en vierkant achter de technische staf gaan staan. Een beetje laf twitteren, echt heel volwassen, NOT! Kwalijker is de rol van de zogenaamde toppers als Saymak en Mokhtar. Na de winterstop verklaarden zij te pas en te onpas dat ze toe waren aan een stap hogerop. Daar hebben de dames niets van laten zien in de laatste wedstrijden.


  Maak melding

 3. We staan op een prachtige plek. Maar hebben tevens het zwaarste verval van de hele eredivisie ooit tussen deel 1 en deel 2 van het seizoen sinds 1964-1965 een andere club dit deed met hetzelfde verval. Tevens hebben we slechter gepresteerd in de tweede helft van het seizoen dan welke club dan ook. Zelfs minder dan Twente. Dat kom niet alleen door spelers die niet hun best doen, maar ook aan degene die de poppetjes of zijn plek zet. Of zo’n speelwijze verlangt die niemand meer begrijpt.


  Maak melding

 4. En heeft Jong PECH Zwolle de beker nog gewonnen of ging het seizoen uit als de bekende nachtkaars?

  Hihi wat mooi wat mooi


  Maak melding

Reageer