Thoriaan Thom van Cappellen 2e in middellange survivalrun Oldenzaal. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Thoriaan Thom van Cappellen 2e in middellange survivalrun Oldenzaal.

Zwolle – Zondag 6 mei 2018 gaat de boeken in als een van de warmste in de geschiedenis. Maar ook als de dag waarop Thom van Cappellen vanuit een late startgroep met een geweldige inhaalrace 2e werd in Oldenzaal.

De Outdoor Challenge run was toneel van zowel de korte (8km) als de middellange (13km) competitie waarbij respectievelijk 34 en 52 hindernissen moesten worden geklommen. Over een glooiend parcours door de bossen rondom het Outdoor park waren de hindernissen opgebouwd. De atleten kregen daarnaast meerdere sloten, beken en andere natuurlijke obstakels te overwinnen. En zoals vaker dit seizoen zat het venijn hem in de staart, met 3 zware combinatiehindernissen kort op elkaar voor velen een spelbreker.

Na de run wist Thom te vertellen dat hij het qua zwaarte van hindernissen mee vond vallen. Doordat er meermaals door beken gelopen moest worden en zelfs gezwommen was ook de hoge temperatuur geen enkel probleem. Direct vanaf de start had hij een hoog tempo te pakken en dit heeft hij tot het eind vol weten te houden, wel waren er onderweg wat kleine opstoppingen die zorgden voor tijdsverlies. Aan het begin van de wedstrijd hoopte hij top10 te lopen, meer dan geslaagde wedstijd dus! Met deze tweede plaats promoveert Thom direct naar de Topklasse en is hij voor de rest van het seizoen zeker van een startplek vooraan. Op de korte afstand was Job Wille met zijn 12e plaatst de beste Thoriaan, voor Harm-Jan Sietsma (16e) en Niels Wieringa (30e).

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Toch geen familie van Thom van de VVD?
  Nee, deze is van Cappellen.
  Is die ander niet van Campen?
  Dit is een oproep voor een eventuele Thom van Swol…

  Evengoed, van harte gefeliciteerd natuurlijk!


  Maak melding

Reageer