Tientallen inbraken en diefstallen opgelost

In het najaar van 2007 en in de eerste weken van 2008 zijn er in een onderzoek naar kleinere en een aantal grote criminaliteitszaken acht Zwollenaren aangehouden, van 16, 18, 19, 20, 21, 25 en 47 jaar, voor in totaal 44 verschillende incidenten. 

Vanaf 2005 was er in het werkgebied Zwolle-Oost sprake van een aaneenschakeling van kleine vergrijpen. Gedacht moet worden aan onder andere kleine vernielingen en fietsendiefstallen. Op basis van uitgebreid onderzoek en verklaringen van betrokkenen is men op het spoor gekomen van de verdachten. Zo konden er in totaal 44 zaken opgelost worden, waaronder dus vernielingen, 90 fietsendiefstallen, maar ook diverse diefstallen vanuit woningen, bedrijven en auto’s. De fietsen en de overige spullen die afkomstig zijn van de inbraken zijn doorverkocht en konden helaas niet teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaren. De aangehouden mannen zijn allen gehoord en hebben hun aandeel bekend in de zaken. De processen-verbaal zijn opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie zal een beslissing nemen hoe de zaken verder worden afgedaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Hoera! De staking is weer voorbij 😀

    Nu ook nog even de helers aanpakken graag. Met 44 inbraken en 90 fietsen zal er vast wel een standaard kanaal zijn.

  2. Ik weet niet of ik het verkeerd lees hoor… Maar er staat 44 zaken konden worden opgelost. En daarnaast 90 fietsendiefstallen? Dus een fietsdiefstal wordt niet als “zaak” gezien?

Reageer