Overige politieberichten

Op woensdag 6 februari om 21.20 uur werd op de Willemskade een 19-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle bleek dat de beginnend bestuurder had gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 200 ug/l. De jongeman kreeg een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal uitgereikt.

Woensdagavond 6 februari werd op het Rechterland het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Zwolle. Hij reed in de richting van de Boerendanserdijk met een gecorrigeerde snelheid van 105 km/u waar 50 is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal uitgereikt.

Woensdagavond 6 februari rond 22.45 uur bleek dat er was ingebroken in een winkel aan de Weeshuisstraat. Een deur was geforceerd en er zijn enkele kledingstukken weggenomen.

Woensdag 6 februari rond 13.15 uur werd op de Burgemeester Drijbersingel een man aangehouden nadat de politie de melding had gekregen dat de man in een naburig kantoorgebouw gedreigd had met een vuurwapen. Later bleek dat de man niet in het bezit was van een vuurwapen en dat er ook geen sprake was van bedreiging. De man had in het betreffende kantoor een woordenwisseling gehad met een medewerker. Toen de medewerker even wegliep hoorde een andere medewerker de man iets zeggen over een vuurwapen en dat hij daarmee zou schieten. Daarop belde deze medewerker de politie. Toen de politie ter plaatse kwam liep de man al buiten waar hij werd aangehouden. Later bleek dus dat er eigenlijk niets aan de hand was geweest. De man is daarop direct in vrijheid gesteld.

Donderdagmorgen vroeg werd in Stadshagen een 40-jarige Zwollenaar aangehouden voor huiselijk geweld. Na een woordenwisseling mishandelde de man zijn partner. Dit werd opgemerkt door omwonenden die de politie belden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer