Kat en hond in Zwolle achtergelaten in warme auto

Zwolle – Op woensdagmiddag kreeg de centralist van de Dierenambulance Zwolle een melding van de politie. Het betrof een kat en een hond die in een voertuig met gesloten ramen waren achtergelaten. Dit incident vond plaats aan de Dokter Stolteweg in Zwolle.

De vraag vanuit de politie was dat de Dierenambulance ter plaatse kon komen. Toen de medewerkers op de plaats van bestemming aan kwamen, had de kat het al moeilijk. De hond was nog wel alert. Beide dieren waren al door agenten uit het voertuig bevrijd. Aangezien het voertuig niet op slot was, hoefde er geen raampje ingetikt te worden. De dieren zijn nagekeken door de medewerkers van de Dierenambulance.

Aan de hand van het kenteken van het voertuig heeft de politie het telefoonnummer van de kentekenhouder kunnen achterhalen. De eigenaar werd hierop gebeld en verzocht om naar het voertuig te komen. Hij zal de kosten voor de ambulance moeten betalen. De politie heeft de zaak verder afgehandeld.

Ook al staat een auto maar even stil op een parkeerplaats, de temperatuur binnen stijgt al snel. Mocht u een auto zien staan waar dieren onbeheerd in achtergelaten zijn, word u verzocht om contact op te nemen met de politie en de Dierenambulance.

Temperatuur
buiten
Temperatuur na 10
min.
in de auto
Temperatuur na 30
min.
in de auto
21°C31°C40°C
24°C34°C43°C
27°C37°C45°C
30°C40°C48°C
32°C43°C51°C
35°C45°C54°C
Artikel delen: