Hedon presents: laatste Nederlandse show Slayer in IJsselhallen

Hedon presents: laatste Nederlandse show Slayer in IJsselhallen

Zwolle – Donderdag 15 november presenteert Hedon niemand minder dan Slayer in de IJsselhallen. Het betreft de laatste Nederlandse show want de thrashgiganten zijn bezig met hun afscheidstournee. Special guests van de avond zijn Lamb Of God, Anthrax en Obituary. Kaartverkoop start a.s. woensdag 16 mei om 10:00u via ticketmaster.nl.

Er zijn nauwelijks bands in het genre te noemen die al zo ontzettend lang zo’n onvoorwaardelijke populariteit genieten als Slayer. Het viertal behoort tot de medegrondleggers van de thrashmetal en met album Reign In Blood (1986) heeft men zelfs dé definitieve en klassieke thrashplaat gemaakt. Dat wil overigens niet zeggen dat de rest van de output kwalitatief onderdoet. Verre van dat zelfs. De no-nonsense aanpak, de eigenwijze houding en vooral dat ultiem strakke en spijkerharde geluid van de heren zorgt ervoor dat eigenlijk ieder album er een is om te koesteren.

Lamb Of God
Lamb of God is een Amerikaanse groove- en thrashmetalband uit de Amerikaanse plaats Richmond. In 2000 verscheen het zeer succesvolle debuutalbum New American Gospel. Door het succes van hun debuut was Lamb of God al snel in zowel Amerika als Europa bekend.

Anthrax
De Amerikaanse groep Anthrax behoort samen met o.a. Slayer tot de zogenaamde Big Four van de thrashmetal. Grondleggers van de band waren gitarist Scott Ian en bassist Dan Lilker, die al na de eerste plaat het hazenpad koos. De bezetting werd later aangevuld met gitarist Dan Spitz, drummer Charlie Benante en zanger Joey Belladonna. Het altijd bijzonder enthousiaste gezelschap brak in 1987 pas echt door met het veelgeprezen Among The Living, één jaar later gevolgd door het al even succesvolle State Of Euphoria. Na de vervanging van Belladonna door John Bush pakte Anthrax in.

Obituary
Pioniers. Een ander woord kan je, om de heren van Obituary te omschrijven, niet bedenken. Begin jaren negentig zorgden zij, samen met Death en Morbid Angel, voor de blauwdruk van hoe death metal echt moest klinken. Geen tierlantijntjes, gewoon rammen. Een brute stamp in de maag. Slowly We Rot, Cause Of Dead en The End Complete zijn vandaag nog steeds verplichte kost als het om een goede handleiding in death metalland gaat.

SLAYER
SPECIAL GUESTS: LAMB OF GOD / ANTHRAX / OBITUARY

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Donderdag 15 november

Open                          : 17:30 uur

Aanvang                     : 18:15 uur
Entree                         : € 69,00

De kaartverkoop voor dit evenement start woensdag 16 mei om 10:00u via ticketmaster.nl.

Artikel delen: