Roparunteam Run2Day Zwolle voor 3e keer aan start Roparun - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Roparunteam Run2Day Zwolle voor 3e keer aan start Roparun

Zwolle – Op zaterdag 19 mei zal Roparunteam Run2Day Zwolle voor de 3e keer aan de start staan van de Roparun. Na twee keer gestart te zijn vanuit Hamburg, zal het team met teamnummer 153, ditmaal vanuit Parijs starten. De route van Parijs naar Rotterdam bedraagt ruim 530 kilometer. Het Zwolse team start zaterdag 19 mei in de eerste startgroep van 5 teams om 12.12 uur en verwacht maandag 21 mei rond 13.30 uur de finish in Rotterdam te bereiken.

De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, geheel belangeloos, een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor kankerpatiënten om hun leven draaglijker te maken. Ons credo “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun gaat dus niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven voor deze patiënten veraangenamen. Zo heeft bijvoorbeeld het Hospice Zwolle in 2015 maar liefst € 200.000 ontvangen van de Stichting Roparun en in 2018 het Deventer Ziekenhuis een bedrag van € 32.000,00 om een Steunpunt in te Richten. Daarnaast zijn ook kleinere bedragen naar lokale doelen in de Regio gegaan.

Het team bestaat uit 24 enthousiaste sportievelingen; 8 lopers (Melanie Leegwater, Anne Bouhuijs, Mirjam van Honschoten, Danielle Poppe, Jan ten Klooster, Harco Bouhuijs, Patrick Vos en Johan Westerink) en 4 fietsers (Mandy Muller, Emily Poppe, Maarten de Weerd, Evelien Roescher), 3 fysiotherapeuten (Remko van Dijk, Theo Broeks, Esther Hassink), 6 chauffeurs/navigatoren (Remco de Graaf, Henk van Iersel, Roy Veldman, Hans Siefers, Heleen Nijboer, Margreeth Rebers), 1 teamcaptain (Niek van Eikel) en 2 verzorgers t.b.v. de catering (Kim van Meegdenborch en Nicole Bon). Ze gaan met elkaar weer een geweldige teamprestatie neerzetten.

Wilt u het team volgen?
Dan kan dat via hun eigen facebookpagina https://www.facebook.com/roparunteamrun2dayzwolle/
of via https://www.roparunlive.nl en dan zoeken op teamnummer 153.

Eventuele donaties kunnen nog steeds gestort worden via https://donaties.roparun.nl/doneren?team=484
Of u stuurt een SMS met de tekst ROPARUN153 naar 4333, u doneert dan 3 euro per sms.

Artikel delen: