WVF blijft ondanks verlies in Tweede Klasse

WVF blijft ondanks verlies in Tweede Klasse

Zwolle – zaterdagmiddag moest WVF aantreden tegen de Esch uit Oldenzaal. Beide ploegen waren vooraf nog niet veilig. Na afloop waren beide ploegen dat wel. De Esch omdat het WVF trakteerde op een pak slaag 1-4, en de ploeg uit Westenholte door de nederlaag van ASC’62 en dankzij een veel beter doelsaldo niet meer te achterhalen is door de ploeg uit Dalfsen. Zo werd een mooie zomerse zaterdagmiddag toch nog positief afgesloten, want de ploeg van het trainersduo Jeroen van Leeuwen en Dennis Riksman speelde niet best vanmiddag.

Het eerste schot op doel van WVF viel pas na 21 minuten te noteren. Ruben Meijer testte doelman Ensink met een hard schot, maar redde bekwaam. Het was toen echter al 0-2 voor de gasten uit Oldenzaal. De thuisploeg speelde voor rust geen moment als team. Voorin bleven Hessel Berends en Willem Bel volharden in het maken van acties, waardoor veel balverlies werd geleden, waar de gasten uit Oldenzaal dankbaar gebruik van maakten. Zij maakten goed gebruik van de geboden ruimte op het middenveld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat WVF op achterstand kwam. Na weer knullig balverlies schakelde de Esch razendsnel om en was het Vehof die met een simpele schuiver Mike te Wiele kansloos liet. Twee minuten later was het weer raak en op een bijna identieke wijze als het eerste doelpunt. Ditmaal was het Teders die scoorde en daarmee de gasten op een comfortabele 0-2 voorsprong zette. Voor rust kreeg WVF nog een goede mogelijkheid na een solo van Jari Bezembinder, maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal af. Vijf minuten voor rust kwamen de gasten op een 0-3 voorsprong door Elbersen.

Na rust schoof Martijn Ruijsch door naar het middenveld, hierdoor zette het wat meer druk naar voren en kwam het tot enkele kansjes. Zo tikte doelman Ensink een geplaatst schot van Willem Bel over het doel. Toch waren het de gasten die opnieuw scoorden, Elbersen ontweek de buitenspelval en scoorde beheerst de 0-4. Het leek nog erger te worden voor WVF, maar de buienkant van de paal en een prima redding van Mike te Wiele voorkwamen erger. Michel Koning slaagde er nog in om de score een dragelijker aanzien te geven. Zijn vrije trap verdween over de muur in het Oldenzaalse doel. Ondanks deze nederlaag speelt de ploeg uit Westenholte ook volgend seizoen in de Tweede Klasse. Met de aanstormende talenten moet het mogelijk zijn om volgend seizoen stabieler te zijn dan dit jaar.

Artikel delen: