GGD Regio IJssel-Vecht houdt Week van de Liefde

Op veel plaatsen in Nederland bruist het rond Valentijnsdag van de liefdesactiviteiten. Vanaf 8 februari tot en met 16 februari is het namelijk de Week van de Liefde. GGD’s en Jongeren Informatie Punten bieden uiteenlopende activiteiten voor jongeren. Ook de GGD Regio IJssel-Vecht is deelnemer aan de actieweek.

Er doen in totaal zes scholen – zo’n 35 klassen – in Zwolle, Wijhe, Kampen en Raalte mee aan de Week van de Liefde. Het gaat voornamelijk om leerlingen van het VMBO in de leeftijd van twaalf jaar en ouder. Doel van de week is om kennis en vaardigheden te vergroten op het gebied van liefde, seksualiteit en relaties. Soa Aids Nederland coördineert deze landelijke week.

Een belangrijk onderdeel van het project zijn gastlessen door de GGD. Tijdens die lessen zal er onder meer voorlichting gegeven worden over veilig vrijen en anticonceptiemiddelen, maar ook weerbaarheid en grenzen aangeven komen aan de orde. Verder wordt er verteld over het anonieme SOA/HIV spreekuur, dat de GGD Regio IJssel-Vecht in Zwolle en Steenwijk houdt.

Ook het COC geeft voorlichting over homoseksualiteit. Verder organiseren de scholen zelf activiteiten rond het thema liefde, zoals een expositie, films, spelen of een Valentijnsfeest. De GGD ondersteunt de scholen daarbij met de nodige informatie en voorlichtingsmaterialen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Waarom nou weer voornamelijk VMBO-leerlingen? Hebben we oogkleppen op, mensen? Ook in andere klassen hoor je geregeld kinderen die beweren al met hun 16e vriendje verder te zijn gegaan hoor!

Reageer