Michael van Gerwen wint Dutch Darts Masters Zwolle

Michael van Gerwen wint Dutch Darts Masters Zwolle

Zwolle – Het is de Nederlandse darter Michael van Gerwen op zondagavond gelukt om in een uitverkochte IJsselhallen de Dutch Darts Masters te winnen. In de finale won hij van de Ier Steve Lennon.

Tijdens deze partij oogde Van Gerwen sterker dan in de halve finale, toen hij met van de Noord-Ier Daryl Gurney won. Hier kwam hij met 2-6 achter te staan, maar wist dit om te buigen tot een 7-6 winst.

In de andere halve finale nam Steve Lennon het op tegen de Belg Kim Huijbrechts. Ondanks dat Huijbrechts sterk opende en met 3-0 voor kwam te staan, was het Lennon die uiteindelijk langzij kwam en de winst pakte.

In de finale tussen Van Gerwen en Lennon, gaf de Nederlander de eerste leg weg aan de Ier. Daarna raakte hij op dreef en knokte zich tot een 5-1 voorsprong. Op dat moment was het alsof hij alle concentratie verloor, waardoor Lennon met 5-5 terug kon komen. Dit was echter van korte duur, want van Gerwen pakte hierna 3 legs op rij en pakte de winst met 8-5.

Met de winst van de Dutch Darts Masters 2018 in Zwolle pakte van Gerwen zijn vijfde titel bij het Dutch Darts Masters toernooi. Daarmee tevens zijn elfde titel van 2018.

Artikel delen: