Overige politieberichten Zwolle

Op de Hermelenweg werd op donderdagmiddag 7 februari het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Apeldoorn ingevorderd. De snelheid van de man werd vastgesteld op 112 km per uur (gecorrigeerd) terwijl daar maximaal 60 km per uur is toegestaan. Tevens kreeg de man proces-verbaal opgemaakt.

Het rijbewijs van een 46-jarige Zwollenaar werd op donderdagavond op de Kroesenallee ingevorderd. Zijn snelheid werd middels de lasergun vastgesteld op 139 km per uur. De maximum snelheid ter plaatse is 80 km per uur. Ook hij kreeg naast de invordering een proces-verbaal uitgereikt.

Op de Dijkstraat werd op vrijdagochtend 8 februari een 34-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en blies bij de ademanalyse 220 ug/l. Hij kreeg hierop een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

==========

Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op donderdagmiddag 7 februari aangehouden in een winkel aan de Wade.

De man had verschillende levensmiddelen weggenomen, ter waarde van ruim € 19,-, weggenomen zonder deze af te rekenen. Hij werd ingesloten op het bureau. Bij de fouillering bleek hij een witte substantie (vermoedelijk speed) bij zich te hebben. Dit werd in beslag genomen.

==========

Op de Thomas a Kempisstraat werd op donderdagochtend een 69-jarige inwoner van Kampen aangehouden. De man reed op een fiets waarvan het originele slot ontbrak. De fiets bleek als gestolen in Lelystad geregistreerd te staan. De man verklaarde de fiets voor € 65,- gekocht te hebben. Hij voldeed de transactie van € 220,- per pin op het bureau.

==========

Op verschillende locaties in Zwolle zijn op donderdag 7 februari verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden de volgende overtredingen geconstateerd:

03 x Negeren rood licht

16 x Geen rij- of kentekenbewijs kunnen tonen

10 x Niet dragen autogordel

03 x Niet handsfree bellen

02 x Mistverlichting voeren

Voor het negeren van het rode verkeerslicht werd proces-verbaal opgemaakt. Voor de overige overtredingen werden waarschuwingsbonnen uitgedeeld.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Hermelenweg
    Hermelenweg is een 60km gebied er staan borden die dat aangeven.Maar halverwege staan aan beide zijde van de weg het bord einde alle geboden.Vraag mij af als deze man in beroep gaat (foto maken) of justitie dan wel ze sterk staat.

  2. @Tjalling:
    “Einde alle verboden” geldt niet voor zones, maar alleen voor tijdelijke maatregelen. Een zone eindigt alleen bij een bord dat de desbetreffende zone eindigt.
    Weinig kans bij justitie dus.

Reageer