Nieuwe directie Kameroperahuis - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwe directie Kameroperahuis

Zwolle – Per 1 juli neemt Annemarie Reitsma na ruim 11 jaar afscheid als directeur van Kameroperahuis. Zij draagt het stokje over aan een nieuwe, tweekoppige directie. Karin Netten vervult de positie van artistiek leider en Hannah Soepenberg die van zakelijk leider. Beiden zijn al een tijd verbonden aan Kameroperahuis.

In 2007 richtte Annemarie Reitsma Kameroperahuis op. Kameroperahuis bood vanaf de start jonge operaregisseurs, componisten en vormgevers een plek om hun eerste producties te kunnen realiseren. Onder andere Lotte de Beer, Arlon Luiten, Sjaron Minailo en Clement & Sanôu zetten hun eerste stappen in het opera- en muziektheaterveld bij Kameroperahuis. Karin Netten is al sinds 2013 verbonden aan Kameroperahuis. Eerst als regisseur (van onder meer ‘Ik vertrek’ en ‘Being Arthur’) en daarna als artistiek coördinator. Hannah Soepenberg is sinds het najaar van 2016 werkzaam als junior zakelijk leider bij Kameroperahuis en nam vanaf dat moment een deel van de taken van Reitsma over. Hannah Soepenberg was geen onbekende voor Kameroperahuis. Ze was jaren werkzaam als producent van het Nationaal Jeugd Orkest en de NJO Muziekzomer. ”

Vol vertrouwen”
Annemarie Reitsma heeft veel vertrouwen in de nieuwe directie en ze vindt het nu het juiste moment om te vertrekken: “Ik zie het als een ultieme vorm van talentontwikkeling om deze ambitieuze dames te begeleiden en klaar te stomen voor mijn opvolging. Ik draag dan ook vol vertrouwen het stokje over aan deze jonge directie” aldus Annemarie Reitsma. Daarmee komt Kameroperahuis in een nieuwe fase. Annemarie Reitsma is naast haar baan als directeur van Kameroperahuis al enige tijd werkzaam als hoofd van de master Muziek aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hier zet ze haar kennis en expertise in voor het kunstvakonderwijs. Ze gaat zich daar nu volledig op richten.

Over Kameroperahuis
Kameroperahuis is een productiehuis in Zwolle voor jonge muziektheatermakers. Binnen de pijlers #speelt, #werkt, #leert en #verbindt kunnen de muziektheatermakers zich in een veilige omgeving in de breedte ontwikkelen. Kameroperahuis fungeert als belangrijke plek voor pas afgestudeerde muziektheatermakers waar ze mogen experimenteren en waar ze gecoacht worden bij de ontwikkeling tot zelfstandige kunstprofessional.

Artikel delen: