VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing SDC Putten-Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij middenmoter SDC Putten en zal daar de volle winst moeten pakken om mee te blijven doen in de kampioensrace van de Hoofdklasse B.

“Thuis speelden we niet best tegen Putten en lieten we twee dure punten liggen,” weet Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Bovendien zijn ze in eigen huis ontzettend lastig te verslaan, maar wij hebben aangetoond dat we van iedereen kunnen winnen. Ik ben er van overtuigd dat wij de twee resterende wedstrijden óók kunnen pakken.”

SDC Putten, dat al het hele seizoen in de middelste regionen bivakkeert, presteert ook de laatste weken wisselvallig. Van de laatste vijf wedstrijden werden de eerste drie gewonnen, maar daarna ging de ploeg van trainer Michael van den Berg twee keer onderuit. Op 21 maart leed Putten op eigen terrein een pijnlijk 2-4 verlies tegen streekgenoot NSC Nijkerk en opmerkelijk is dat dat de enige thuisnederlaag tot nu toe was voor de Puttenaren. Afgelopen week verloor Putten met 0-3 bij Urk, in een af en toe gezapig duel waarin de bezoekers weinig hadden in te brengen. Urk kwam al snel op 1-0, maar ontsnapte na een half uur toen een bal op de lat vloog. Na een uur verdubbelde Urk de voorsprong en toen het een kwartier voor tijd 3-0 werd was de strijd beslist. Putten is nu zevende op de ranglijst en de Veluwenaren hebben geen zicht meer op prijzen, maar kunnen ook niet meer in de problemen komen.

Berkum speelde in oktober thuis met 2-2 gelijk tegen SDC Putten en hield daar een zure smaak aan over. De Zwollenaren stonden tot vier minuten in blessuretijd voor met 2-1, maar Putten kwam door een goal van Rick van den Brink alsnog langszij. Na die wedstrijd volgde een fase waarin Berkum veel punten lieten liggen en de ploeg van trainer Arno Hoekstra krabbelde pas na de winterstop weer uit die dip.
De laatste tijd doet Berkum het echter weer prima, met winst in de laatste vijf duels. Afgelopen week werd hekkensluiter Huizen met 2-1 verslagen, ondanks het feit dat de bezoekers al snel op 0-1 kwamen. Dat werd nog vóór rust omgebogen in een verdiende voorsprong door doelpunten van Marc van der Meulen en Johnsen Bacuna. Na de hervatting kreeg Huizen weliswaar twee riante kansen, maar ook Berkum liet een serie uitgelezen mogelijkheden liggen om de marge te vergroten. De enige kritiek van trainer Hoekstra was na afloop dan ook dat er te slordig om was gegaan met de kansen en dat Huizen daardoor te lang in de wedstrijd kon blijven.
Berkum staat door de fraaie serie van de laatste weken nu op een tweede plaats, met drie punten achterstand op koploper Eemdijk. Om niet af te haken in de titelstrijd zullen de Zwollenaren zaterdag dus opnieuw moeten winnen, waarmee bovendien de kater van de late remise in eigen huis tegen Putten kan worden weggespoeld.
De wedstrijd SDC Putten-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die op Sportpark Putter Eng aan de Roosendaalseweg in Putten om 14.30 uur af laat trappen.

Artikel delen: