Roemeense studente GH Zwolle verrast na beroving

Sinds begin januari studeren er zeventien buitenlandse studenten aan de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle. Bij aankomst op Schiphol werd van één van de studenten van haar laptop, camera en paspoort beroofd.


  Marcel Tijink overhandigt een nieuwe laptop en digitale camera aan studente Timea Nagy uit Roemenië. (Foto: Gertjan Bijzet)

Switch, de computerleverancier van de GH, hoorde van de diefstal en twijfelde niet. Op vrijdag 8 februari ontving studente Timea Nagy uit Roemenië van het bedrijf een nieuwe computer én een nieuwe camera.

De verrassingsactie was goed geheimgehouden voor Timea en haar medestudenten uit Roemenië, Amerika en Canada. De heer Marcel Tijink van Switch overhandigde de laptop en camera tijdens een gezamenlijk studieonderdeel met alle buitenlandse studenten. Timea was volkomen overrompeld door het gebaar.

Marcel Tijink op zijn beurt, verklaarde blij te zijn dat zijn bedrijf dit voor Timea mocht doen. “Gebruik de laptop om contact te houden met je familie”, adviseerde hij de sprakeloze studente. “En stuur ze een paar mooie foto’s uit Nederland!”

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer