Talentenfluisteraar Luk Dewulf op Festival Woest - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Talentenfluisteraar Luk Dewulf op Festival Woest

Zwolle – Wat is talent en hoe herken je talent. Daar spreekt de Vlaamse talentenfluisteraar Luk Dewulf over op dinsdag 29 mei tijdens het avondprogramma van Festival Woest. Komend najaar is hij één van de gasten op het Nationaal Onderwijs Congres maar binnenkort al te zien in Zwolle. Toegang tot zijn lezing is gratis op vertoon van een toegangsbewijs dat geïnteresseerden kunnen bestellen via www.festivalwoest.nl

Ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders, iedereen wenst gelukkige en zelfverzekerde kinderen. Maar hoe kan je hierbij helpen? Dit alles in een samenleving die vaak alleen maar kijkt naar tekorten, waarin ontzettend veel kinderen worden gelabeld vanuit een stoornis of gebrek. ‘Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect” aldus Dewulf.

In zijn lezing vertrekt Luk Dewulf vanuit het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Hij gaat in op wat talent is. Hoe je talent al op jonge leeftijd kunt ontdekken en herkennen. Hoe je als ouder of leraar context kunt creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt. Want door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen.

Daarnaast heeft Luk Dewulf het over de vaardigheden die nodig zijn om meer uit talent te halen. En wat je kan doen met datgene waar een kind of jongere echt niet goed in is.
In deze lezing gaat Luk Dewulf in op het belang van talenten bij kinderen en jongeren. Hij toont hierbij aan hoe invloedrijk de ontwikkeling ervan is voor hun toekomst en geluk. En wat daarbij de rol is van ouders, leraren en de school.

Festival WOEST 29 mei 18:00 – 23:00 uur. www.festivalwoest.nl

Artikel delen: