Landstede-studenten Bart en Nina doneren 800 euro aan Nazorgcentrum IntermeZZo met inzet ‘personal training’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Landstede-studenten Bart en Nina doneren 800 euro aan Nazorgcentrum IntermeZZo met inzet ‘personal training’

Zwolle – Bart Riezebos en Nina Scholten, studenten van de opleiding Sport & Bewegen aan Landstede MBO in Zwolle, hebben 800 euro binnen gehaald voor IntermeZZo, nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Zij deden dit door het geven van twee personal trainingstrajecten bij sportstudio Peppergym. De personal training werd bij opbod ‘verkocht’. Voor elk traject, dat bedoeld was als stageopdracht, werd 400 euro geboden. Bart en Nina hebben allebei hun stage voor hun MBO-4 opleiding met goed resultaat afgerond en IntermeZZo is erg blij met het gedoneerde bedrag.

Deze week kwamen Bart en Nina naar IntermeZZo aan de Dr. Van Thienenweg in Zwolle om hun donatie te overhandigen aan Corine den Hollander, manager van IntermeZZo. Niet in de vorm van een cheque werd 800 euro aangeboden, maar heel origineel en passend bij hun actie, in de vorm van een ‘kettlebell’. Nina: ”Kettlebells gebruiken we ook echt. Mijn kandidaat bijvoorbeeld; zij is een dame die kracht wilde opbouwen en werken aan behendigheid. Daarmee is zij heel goed op weg. Ik heb er veel van geleerd en ben goed begeleid door eigenaar Dirk van de Worp van de Peppergym.”

Bart vertelt dat ook hij heeft gemerkt dat zijn kandidaat flink resultaat heeft van de training: “Naast het trainen had de heer die ik begeleidde voedingsadvies nodig. Het was redelijk complex, dus dat werd echt maatwerk. Met een speciale voedings-app kon ik hem ook buiten de training ondersteunen.”

De beide studenten zijn gegroeid in het geven van sporttraining en -les en gaan verder met een HBO-opleiding die aansluit. Bart gaat fysiotherapie doen en Nina overweegt de opleiding psychomotorische therapie en bewegingsagogie.

Niet alleen
Nazorgcentrum IntermeZZo ondersteunt mensen met kanker vanaf het moment van diagnose, zo lang als nodig. En hun naasten, want, zo hebben Nina en Bart ervaren in hun persoonlijke leven: kanker heb je niet alleen. Nina en Bart hebben dan ook heel bewust gekozen voor IntermeZZo als goede doel voor hun donatie. Ze toonden zich tijdens de rondleiding door de nieuwe locatie zeer geïnteresseerd in hetgeen geboden wordt aan gasten. De bijzondere kettlebell van 800 piek hebben zij zelf een mooi plekje gegeven in de hal van IntermeZZo. En natuurlijk het gebruik gedemonstreerd, zodat het IntermeZZo–team af en toe wat oefeningen kan doen.

Waar de 800 euro aan wordt besteed? Corine: “In augustus wordt de jaarlijkse Triumph Oldtimertourtocht weer georganiseerd door de Triumph-club. Dan kunnen ongeveer 30 gasten een dagje uit met een privéchauffeur in een oldtimer. Met dit bedrag kunnen we de extra’s op deze dag betalen. Het is altijd een dag met een gouden randje die veel mensen goed doet.  Met dank aan Bart, Nina en Peppergym! Niet alleen voor hun donatie, maar ook voor hun belangstelling en betrokkenheid.”

Artikel delen: