Dames en heren TV Triade weer van start in 1eDivisie triatloncompetitie

Zwolle – Triatlonvereniging TV Triade uit Zwolle staat dit seizoen met zowel een heren- als damesteam ingeschreven voor de 1eDivisie triatloncompetitie. De dames komen voor het zesde achtereenvolgende jaar uit in deze landelijke competitie. De heren zijn afgelopen seizoen kampioen geworden in de 2eDivisie en daarmee – na 1 seizoen afwezigheid – weer gepromoveerd naar de op een na hoogste competitie in Nederland.

Op 27 mei is de eerste wedstrijd in de 1eDivisie in Almere Duin. Daar staat een zogenaamde Triple Mix op het programma. Dit zijn drie korte wedstrijden (200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen) die samen een geheel vormen. Heat 1 bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen, heat 2 uit lopen, fietsen en zwemmen en heat 3 uit fietsen, zwemmen en lopen. Tussen iedere heat zit voor iedereen precies 10 minuten pauze. Winnaar is degene die na heat 3 als eerste over de streep komt. De wedstrijden in de 1eDivisie vinden dit jaar verder plaats op 9 juni in Weert, op 30 juni in Holten, 8 september in Vroomshoop en 16 september in Nijmegen.

Naast het heren- en damesteam in de 1eDivisie, komen er voor TV Triade herenteams uit in de 3een 4eDivisie Noord. Zij kwamen afgelopen weekend al in actie tijdens de UT-triatlon in Enschede. Deze wedstrijd bestond uit twee onderdelen. ‘s Ochtends legden de teamleden individueel een mini triatlon af bestaande uit 175 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2,3 km hardlopen. In de middag volgde de ‘Team Time Trial’, waarbij de atleten gezamenlijk als team een 1/8e triatlon aflegden (475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5,2 km hardlopen).

De heren die voor TV Triade uitkwamen in de 3eDivisie, Frank Eggink, Henri Slabbekoorn, Arend-Jan van de Hoek en Edward van Dootingh, eindigden uiteindelijk op een uitstekende 7e plek van de 22 teams. Het Triadeteam uitkomend in de 4eDivisie, dit keer met Michel Lamtink, Jeroen van Dijk, Rob Verwey en Nico Mijnheer aan de start, werd 25ste van de 26, mede veroorzaakt door een diskwalificatie tijdens het ochtendonderdeel. Door diskwalificaties en bezwaren van meerdere teams is deze uitslag echter nog niet definitief.

Ook de herenteams van TV Triade uitkomend in de 3e- en 4eDivisie komen op 27 mei in Almere in actie, maar dan op de stayer sprintafstand.

Artikel delen: