Albert van der Haar en Mark Looms langer in Zwolse dienst

Albert van der Haar en Mark Looms langer in Zwolse dienst

Zwolle – PEC Zwolle heeft overeenstemming bereikt met Albert van der Haar en Mark Looms over de verlenging van hun contracten. De trainers nemen daarbij het stokje van elkaar over. Zo is Van der Haar met ingang van het nieuwe seizoen de oefenmeester van PEC Zwolle O19 en Looms de nieuwe trainer van Jong PEC Zwolle. Van der Haar neemt naast zijn werkzaamheden voor de voetbalacademie ook plaats in het scoutingsteam van de hoofdselectie.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,In nauw overleg met de beide trainers zijn we tot deze hernieuwde indeling gekomen. Door deze wisseling biedt de club zowel Albert als Mark een uitdagende functie aan, die van groot belang is voor de doorstroming van talent naar onze hoofdselectie. Het doet mij goed deze twee trainers voor de club te behouden. Zo is Albert door zijn vele jaren en staat van dienst bij de club onderdeel van ons DNA en bewijst Mark de afgelopen vier jaar een veelzijdige trainer te zijn die het optimale rendement weet te halen uit alle leeftijdscategorieën waarmee hij heeft gewerkt. Albert tekent een contract tot medio 2020, Mark tot de zomer van 2021.”

Albert van der Haar: ,,Over deze nieuwe positie ben ik zeer te spreken. De O19 is een interessant team, waarbij de spelers een laatste grote stap in hun ontwikkeling dienen te zetten, om in aanmerking te komen voor de hoofdselectie. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te leveren en deze jongens de fijne kneepjes van het vak te leren. Ook pak ik mijn werkzaamheden op het gebied van het scouten voor de eerste selectie weer op en ben ik te spreken over het feit dat ik bij PEC Zwolle werkzaam blijf, want dit is mijn club.”

Mark Looms: ,,Inmiddels ben ik alweer vier jaar bij deze mooie club actief. In die periode heb ik elk jaar een andere leeftijdscategorie jeugdspelers onder mijn hoede gehad. Het voelt als een goede stap om nu trainer van de beloften te worden. De focus komt daarbij te liggen om een goede doorstroming naar de eerste selectie te genereren en om spelers vanuit de voetbalacademie spelenderwijs aan het grote werk te laten ruiken. Ik ben blij daar onderdeel van uit te maken en heb daarbij de ambitie uitgesproken om de komende periode mijn Coach Betaald Voetbal te halen.”

Artikel delen: