Politie Zwolle zoekt getuigen zedenzaken Azaleapark - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Politie Zwolle zoekt getuigen zedenzaken Azaleapark

Zwolle – In verband met twee zedenzaken, die afgelopen maand hebben plaatsgevonden in het Azaleapark, is Politie Zwolle op zoek naar getuigen. Twee jongens van basisschoolleeftijd zijn hier gedwongen tot onzedelijke handelingen. Beiden spreken zij over een jongen als dader. Er kan op dit moment nog niet worden bepaald of er een verband is tussen beide incidenten.

Er is een onderzoek gestart waarbij rechercheurs sporen hebben veiliggesteld, onder andere met een speurhond. De jongetjes zijn door gespecialiseerde zeden-rechercheurs verhoord. De zaak heeft de hoogste prioriteit gekregen waarbij het van belang is dat de dader of daders zo snel mogelijk wordt opgespoord.

Voor verder onderzoek vraagt de politie de hulp in van getuigen. Met name mensen die op vrijdagmiddag 18 mei tussen 15.00 en 16.00 uur in en in de buurt waren van het Azaleapark. Volgens het slachtoffer is de dader die vrijdag via de Assendorperstraat in de richting van het centrum weggelopen.

Of misschien zijn er getuigen geweest tijdens het eerste incident dat op maandagmiddag 16 april in het park plaatsvond.

Iedereen die informatie of misschien zelfs beelden heeft die mogelijk van pas kunnen komen, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Er wordt extra gesurveilleerd in het park. Daarnaast vraagt de politie of iedereen om extra waakzaam en alert te zijn. Zie je iets verdachts? Bel 112!

Artikel delen: