Han Hakkenberg rondt voetbalcarrière van 50 jaar af

Zwolle – Voetballer Han Hakkenberg van EDON 3 rondt op 26 mei een voetbalcarrière op het veld af die maar liefst vijftig jaar geduurd heeft.

De in 1960 geboren Hakkenberg begon op zijn achtste als voetballer bij de E-pupillen en speelde daarom zijn hele loopbaan met nummer acht. En nu, vijftig jaar later speelt hij nog steeds zijn wedstrijden centraal achterin het derde elftal bij cultclub EDON in de reserve zesde klasse, met nummer acht. Hakkenberg speelde in zijn voetballoopbaan bij acht verschillende verenigingen. Achtereenvolgens Rodenburg (Leiden), ASC ’62 (Dalfsen), SVI (Zwolle), BVC (Bilthoven), Groen Wit (Apeldoorn), Vierhouten ’82, ’s-Heerenbroek en tenslotte EDON. De hoogtepunten waren de kampioenschappen met de laatste vier clubs, de winst van de IJsselcup met ‘s-Heerenbroek en het landskampioenschap en de bekerwinst met het politieteam.

Vele Zwollenaren kennen Hakkenberg daarnaast ook nog als politieagent. Op woensdag 16 mei nam Han al feestelijk voorschot op zijn definitieve afscheid. Hij organiseerde zelf een wedstrijd tussen het politieelftal van Zwolle en EDON 3. Hakkenberg speelde bij beide elftallen een helftje mee. Het politieelftal wist met 4-3 te winnen. Vlak voor tijd benutte Hakkenberg zelf een dubieuze strafschop. Beide elftallen vormden vervolgens een prachtige erehaag voor Hakkenberg.

De laatste wedstrijd van Han Hakkenberg is aanstaande zaterdag 26 mei om 13:00 bij vv EDON. De tegenstander is sv Nieuwleusen 6. Er zijn nog kaarten. Hakkenberg speelt overigens ook nog zaalvoetbal in de WRZV, daar gaat hij gewoon nog een jaartje door bij het team van café De Hete Brij.

Hakkenberg: “Het zal raar zijn om met veldvoetbal te stoppen, maar het is erg bijzonder om 50 jaar gevoetbald te hebben. Het is bovendien erg mooi om af te sluiten bij EDON, de prachtige club, met één veld, met houten doelpalen, houten kleedkamers en een houten kantine, waar ik speler, leider, trainer en scheidsrechter ben geweest”.

Hakkenberg is door de vele verdiensten voor zijn club ook erelid van EDON.

Artikel delen: