Belevingsvlucht Lelystad ook langs Zwolle op 30 mei

Belevingsvlucht Lelystad ook langs Zwolle op 30 mei

Zwolle – Woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht. Deze vlucht is bedoeld om bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving te laten ervaren.

Het vliegtuig, een Boeing 737-800 van Transavia, zal alle verschillende routes van en naar Lelystad één keer vliegen. Dit betekent dat het driemaal vanuit het zuidoosten langs de noordrand van Zwolle vliegt, tweemaal vanuit het noorden langs Stadshagen en Wilsum voorbij komt en twee maal aan de overzijde van de IJssel passeert, vanaf Lelystad via Wezep naar het zuiden.

Naar verwachting zal de vlucht voor het eerst tussen 15.45 en 16.15 uur langs Zwolle gaan. Alle routes en tijden zijn te vinden op de website www.belevingsvlucht.nl. 

Belevingsvlucht volgen
Via deze website kan iedereen via Flightradar24 de vlucht ‘real time’ volgen via internet. Op 30 mei vindt u op de site een link waarmee de website van Flightradar24 wordt geladen en het vliegtuig van de belevingsvlucht automatisch gefilterd is van alle andere vliegtuigen. Ook de app van Flightradar24 kan gebruikt worden om de vlucht te volgen. Het vluchtnummer is HV051 (callsign TRA51).

Tijdens en kort na de belevingsvlucht kan iedereen zijn ervaringen online doorgeven via www.belevingsvlucht.nl. De online vragenlijst wordt uitgevoerd door Motivaction. De eerste resultaten worden snel na de belevingsvlucht bekend gemaakt. 

Meetpunten
Munisense, het bureau dat de geluidmetingen gaat uitvoeren, gaat op 11 locaties meten. In de omgeving van Zwolle gebeurt dat bij de Agnietenberg en net buiten de gemeentegrens bij Wilsum.  De resultaten van deze metingen kunnen bekeken worden via een link op www.belevingsvlucht.nl.

Artikel delen: