Algemene Log 11

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 12 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

 

Artikel delen:
Reacties 147
 1. De volgende discussie / stelling eindigde in Algemene Log 10:

  geschreven door ghehe , op 10 februari 2008 om 22:16
  Wat vind Zwolle hiervan; In veel steden zijn tegenwoordig 1 of meer supermarkten die op zondag open zijn. Zwolle heeft dit (nog) niet. Persoonlijk ken ik veelk mensen die hier behoefte aan hebben. Ik ben benieuwd hoe anderen hier tegenaan kijken.

  Persoonlijk lijkt het mij erg plezierig! Tegenargument kan zijn dat er dan mensen zijn die moeten werken. Toch zullen dit voornamelijk studenten / scholieren zijn, die op zondag graag een zakcentje bijverdienen.


  geschreven door Koen , op 10 februari 2008 om 23:06
  Eens!! En dat gaat echt wel komen. Klant is koning geldt hier.
  Verbaas me nog steeds dat de banken doordeweeks tot max. 17 uur open zijn, en ook in het weekend gesloten zijn. Echt niet klantvriendelijk! Ook dit zal moeten veranderen in de (nabije) toekomst. ‘Read my lips’


  geschreven door Leo R. , op 11 februari 2008 om 01:25
  Supermarkten, die toch eerste levensbehoeften verkopen, zouden volgens mij minstens elke dag open moeten zijn. En ook elke avond, zodat je op de tijden die je niet werkt (voor zover van toepassing) deze levensbehoeften moet kunnen kopen.

  Woon zelf in het buitenland en daar is het heel gewoon dat winkels elke dag tot een uur of 9 a 10 open zijn. (En dat bevalt voor mij als klant heel goed!)

  open op zondag
  geschreven door dick , op 11 februari 2008 om 08:55
  Mag van mij ghehe; maar toch niet elke zondag? 1x in de maand of zo?
  Vergeet bovendien niet dat Zwolle aardig christelijk is en dat er vanuit die hoek ook nog wat tegenspraak kan/zal komen..

  Maar het zou wel gezellig staan, als ik gistermiddag zo door het centrum van S.hagen loop is het natuurlijk nogal doods. Alleen in het heerlijke zonnetje op en bij beide terrassen


  ⚠️ Meld

 2. Na de Letten Grits Karlsons en Andrei Kubriks zal er de komende tijd de Portugese spits Gisvi – Isaque Andrade Antunes, met een Namibische achtergrond, meetrainen met FC Zwolle. Het gaat om een 1.88 lange spits, die in het verleden onder meer gespeeld heeft voor Sporting Lissabon.


  ⚠️ Meld

 3. Prima, maar kappen is niet altijd kappen
  Prima deze discussie maar ik hoop en verwacht dat “Kappen!” nog een aardig vervolg krijgt!

  ============

  Een vervolg van ‘kappen’ kan op deze plaats gebeuren. Geen probleem.


  ⚠️ Meld

 4. Van mij mogen de winkels ook wel op zondag open zijn, ik was laatst in Denemarken buiten het toeristenseizoen, en daar was de dorpssupermarkt gewoon de hele week open, en zondag van 10 – 18 ofzo. Overigens vind ik niet dat werken op zondag verplicht moet worden voor medewerkers. Maar velen zullen dat best wel willen door de hogere lonen.


  ⚠️ Meld

 5. Het zou evengoed zijn als de balie van de afdeling burgerzaken van de gemeente ’s avonds en op zondag open was.
  De bezoekers hoeven dan geen vrije dag van de baas op te nemen om b.v. zijn/haar paspoort of rijbewijs op te halen.  ⚠️ Meld

 6. Zondag = gewone werkdag
  Denk niet dat het er ooit doorkomt dat de zondag gelijk staat aan een
  gewonen werkdag….Hoeft van mij ook absoluut niet. Voor die gemeentelijke papieren heb je toch de donderdagavond?


  ⚠️ Meld

 7. zondag’s werk
  ik vind het absurd dat er op zondag winkels open moeten zijn, je hebt altijd wel een moment dat je naar de winkel kunt, alleen je moet daar dan wel de tijd voor maken. Tijdens vakantie in oostenrijk, was het vaak wel zo dat de melkboer en bakker op zondagmorgen een uur of 1,5 open waren, maar gezien de werkweken die wij in Nederland hebben is dat voor ons nergens voor nodig,
  p.s 😛 ik ben niet godsdienstig, ik sport op zondag


  ⚠️ Meld

 8. Blokkendoos & Vermeende illigale Kap
  Loz.nl kijkt waarschijnlijk niet bij de buren weblogzwolle.nl: nixxx geen mededelingen (want volgens mij kun je ook helemaal niet reageren op nieuws) over “de blokkendoos van de carnavalsdj” en de “vermeend illigale kap”.
  RTV Oost heeft wel nieuws! Tenminste lijkt mij een aardig topic: “SP Zwolle wil dat gemeente 20 Euri per dag betaald voor elke dag dat ze te laat reageert op bezw.schriten”. Bij “Nieuws” niets over genoemde belangrijke onderwerpen. Maar die kjken natuurlijk alleen maar ff snel door de verslagen van de raadsvergaderingen. Als ze dat al doen 😉

  Zeer opvallende hoofdstruk-indeling op hun site:
  Rubrieken:
  -Nieuws
  -Salland
  -NW-Overijssel
  -Twente

  -Sport

  Jammer, dat de Provinciehoofdstad niet eens een eigen rubriek heeft…
  We zitten waarschijnlijk in NW-Overijssel?


  ⚠️ Meld

 9. Alleen
  In de Swollenaer van vandaag komt alleen dit onderwerp”

  SP en VVD willen debat over huis bij Achtergracht
  zondag 10 februari 2008
  ZWOLLE ?? De SP en VVD willen een debat over het nieuwe ontwerp voor het ‘huis bij de Achtergracht’. Dat vanwege de maatschappelijke discussie die is ontstaan bij de presentatie van het laatste ontwerp. Beide partijen vinden dat gebouwen op beeldbepalende locaties in de Zwolse binnenstad er goed moeten uitzien en hebben hun twijfels over het huidige ontwerp.

  Lev-06 heeft ook alleen dit onderwerp…..heerlijk verwoord door Sibrand:
  Opinie: Wie heeft de Macht aan de Gracht? [10-02] Er hangt een groeiend onbehagen in de lucht. De burger is de ongebreidelde macht van makelaars en projectontwikkelaars zat. Elk vrij stukje binnenstad wordt volgebouwd, er is geen inspraak mogelijk op het ontwerp en de vraagprijzen grenzen aan het belachelijke. Er spelen belangen, afspraken en privileges waar alleen de grote partijen zicht op hebben. De gemeente is een van die partijen. Zij staat niet meer open voor argumenten en ideeën van buiten, doordat zij zich heeft overgeleverd aan de projectontwikkelaar.

  Alles komt samen in het Huis aan de Achtergracht, een nieuw gebouw met appartementen en een winkel tussen het Flevogebouw en de Spiegel. De bouw is nodig om de herontwikkeling van de Noorderpoort te kunnen betalen en om het gebied rond het Librije-hotel te verlevendigen. Maar ‘het Huis’ beneemt het uitzicht op andere gebouwen en perst alle lucht uit de locatie. Daarnaast heeft het een lelijk ontwerp, dat is aangepast na een peiling op de site van de Stentor. Volgens wethouder Van Dooremolen krijgt de burger hiermee al meer dan waar hij recht op heeft: “Dat we dit hebben gedaan is al uniek. Je kunt niet bezig blijven. Dan zou je de stad per poll gaan besturen.”

  Als de betrokken burger keer op keer stukloopt op zo’n denigrerende en starre houding, zal de onvrede in de stad toenemen. En kan het verzet tegen het Huis aan de Achtergracht nog wel eens tot een mobilisatie van krachten leiden, zoals die er ooit voor het Openluchtbad is geweest. (SH)  ⚠️ Meld

 10. ff tussendoor
  Vreemd:
  Lowie gaat De Zeeuw mogelijk slachtofferen

  Niemand is z??n plek meer veilig in de basisformatie van AZ. Voor coach Louis van Gaal is de maat vol na de blamerende 5-2 nederlaag bij NEC van afgelopen zondag, en hij heeft dan ook maatregelen aangekondigd. Zonder aanzien des persoons.

  Onlangs maakte middenvelder Demy de Zeeuw voorzichtig kenbaar dat hij naar zijn eigen mening niet op de juiste positie geposteerd staat. Van Gaal besloot dan ook om de Oranje-international in Nijmegen weer centraal op het middenrif te zetten, maar andermaal wist de kleine controleur zijn hoofd niet boven water te houden.
  ====
  In de Televaag heeft ie gezegd dat degradatie misschien onwaarschijnlijk maar rekenkundig mogelijk is.

  Leuk voor dat zwaai-volk gister en dit e*kels die zijn bus gisteravond opwachtten.


  ⚠️ Meld

 11. be, ik vind het eerder een absurd idee dat op zondag alles gesloten is, terwijl veel mensen gebruik willen maken van de dagelijkse voorzieningen. 😉 Als anderen het niet ‘gewend zijn’ betekent dit niet dat het dan allemaal maar dicht moet blijven. Ik vind wel dat mensen die nu al in winkels aangenomen zijn niet verplicht moeten worden om ook op zondag te werken. Waarom mag een grote groep mensen die op zondag de boodschappen wil doen, dit niet gewoon doen? Ik zie het probleem niet zo. Voor het rustgevende zondagsgevoel gaat men niet tussen de winkels lopen lijkt mij. Daar kan het niet aan liggen dus. 🙂


  ⚠️ Meld

 12. Dolly
  Waarschijnlijk kun je niet meer posten in gearchiveerde topic.
  Wilde dit namelijk posten bij Dolly Parton’s optreden. Dan maar zo:

  @ Pedro: nog wel leuk om ff te weten wat (en vooral WIE) je op de foto hebt gezet Pedro:
  What’s in a name


  ⚠️ Meld

 13. @ghehe, voor de dagelijkse dingen heb je tegenwoordig al meer tijd dan vroeger, wil jij het dus liever op 7 dagen ipv 6 dagen, met als gevolg dat verenigings-/gezinsleven kapot gaat. Ik dus niet ik heb een 38 urige baan, ik fitness en ik zwem, ik heb op de dagen van maandag t/m zaterdag nog genoeg tijd over om de dagelijkse dingen te doen. Mocht ik voor een paspoort of een rijbewijs naar het stadhuis moeten dan plan ik dat tijdens de afspreek uren, tussen 8.00 en 9.00, ook nog snel klaar en hoef geen vrij te nemen 😉 😮 :-* :'(


  ⚠️ Meld

 14. In de tijd dat mensen 45 uur per week werkten, de was nog op de hand werdt gedaan, en ook de zaterdag een normale werkdag was, waren alle winkels om zes uur gesloten.Voor de dagelijkse boodschappen moest je op de fiets op lopen naar de kruidenier,bakker,en de slager.allemaal appart en overal even wachten.Toch hadden de mensen tijd om hun boodschappen in huis te halen.
  Nu heeft iedereen veel meer vrije tijd ,en in de supermarkt pleur je alles in een keer in je wagentje en gooi je het achter in je auto.
  Ik vind het dan ook grote onzin om winkels zondag’s te openen.
  Nergens voor nodig.
  Ik hang geen enkele geloofsovertuiging aan dus dat is niet de reden dat ik er tegen ben.
  ;D ;D


  ⚠️ Meld

 15. Profs vertrouwen natuurlijk nixxxx van amateurs…..Denk dat jij en ik de hele krant beterbeter vol kregen!
  Ik ken er wel iemand maar daar hebben we nixxx aan; Herman zit bij de Sport. Gert van D. eerder ook, maar die MOEST naar de “stad”. Kan zo misschien wel ff bellen…..


  ⚠️ Meld

 16. be, het gemeentehuis mag van mij wel dichtblijven, maar inderdaad, ik heb liever 7 dagen in de week open winkels. Ik zie het verenigingsleven er niet kapot aan gaan. Wanneer winkels op zondag open blijven en het vrijblijvend is voor wie er willen werken, zal dit niet gebeuren. Ik bedoel met 7 dagen in de week werken, niet dat iedereen 7 dagen in de week werkt, maar dat het zo ingepland is dat mensen met 5 dagen in de week werken, 7 dagen volkrijgen. Bij deze kan dat zelfs voor werkgelegeheid zorgen 😉


  ⚠️ Meld

 17. ff nog niet Stentor bellen….
  Lees net dit op het topic “Politiek wil….”
  Bezig met de Kap

  geschreven door Ronald Revenberg , op 11 februari 2008 om 13:28
  Beste Dick,

  Afgelopen zaterdag was de PvdA-fractie op werkbezoek in Berkum en hier hebben wij voor het eerst gehoord van deze vermeende illegale kap. We zijn er mee bezig…wordt vervolgd dus..

  ——
  geschreven door dick , op 11 februari 2008 om 13:33
  Goeie zaak Ronald! Dat nu net de partij waar ik de meeste sympatie voor heb, dit moet oppakken. We verwachten natuurlijk wel snel wat te horen……hier?  ⚠️ Meld

 18. Tjalling, of het nou in vergelijking met vroeger onzin is of niet maakt niet uit (is ook een mening). Er zijn mensen die het wel willen. Dan moet dat toch kunnen? De tijden zijn niet te vergelijken met vroeger. De dagelijkse informatiestroom van tegenwoordig is veel heftiger en chaotischer. Sommige mensen vinden het daarom fijn om daarom niet heel vast aan een boodschappenplanning te zitten, maar ook eens kunnen improviceren, als het er een keer bij inschiet. Tja en als iets onzin is en je daarom ergens tegen bent, kun je wel aan de gang blijven. Dan auto’s, treinen, computers, tv en noem maar op in vergelijking met vroeger ook grote onzin. Ben je daar ook op tegen?


  ⚠️ Meld

 19. Illegale kap ??
  De redactie van Weblog Zwolle heeft daarnet contact gehad met de eigenaar van het perceel aan de Dijkzichtweg.

  De ‘kap’ betreft een met de gemeente Zwolle overlegd project om oude populieren te verwijderen en jonge aanplant ervoor in de plaats te doen. Het hele bosperceel wordt niet gekapt. Daarvoor staan er teveel mooie beuken om het terrein.

  Studenten hebben voor de eigenaar uitgezocht wat te doen met het Landgoed Dijkzicht, want daar hebben we het over. Na overleg met de gemeente en de provincie is er een plan gemaakt waarbij ook omwonenden betrokken zijn geweest.
  Het bosperceel wordt aangepakt omdat het de laatste jaren nooit onderhouden is geweest, en na de storm van januari 2007 teveel gevaar opleverde. Er vielen toen zeker 30 bomen om.

  De eigenaar probeert momenteel het landgoed in ere te herstellen.

  Info over de plannen voor het landgoed: http://www.landgoeddijkzicht.nl  ⚠️ Meld

 20. Vreemd
  @ admin, Goed dat jullie die eigenaar hebben gevraagd. We hebben dus met een particuliere eigenaar te maken. Jammer van de oude populieren. En de gemeente heeft waarschijnlijk in een 2-gesprek toestemming gegeven. De Provincie is door een brief op de hoogte gesteld? Is daar geen vergunning of inspraak van de gemeenteraad voor nodig? Omwonenden? Weblog heeft heel veel belangstellenden, ook uit Berkum, niemand heeft nog laten blijken er vanaf te weten…..
  Daardoor is hier, na verontrustende foto’s, de indruk gewekt dat er wat gebeurde wat niet in de haak was. Waarom heeft die eigenaar niet aan de bel getrokken (bijv. krant gebeld) hij kon toch verwachten dat de grootschalige kap veel “?” zou oproepen? Ook krijg ik de indruk dat grootgrondbezitters anno 2008 nog steeds meer voor elkaar kunnen krijgen als “Jan met de pet”?


  ⚠️ Meld

 21. vreemd
  @admin, ik ben blij dat jullie met eigenaar hebben gesproken, alleen één ding is vreemd, waarom weet de uitvoerende dienst van de Gemeente Zwolle, “de wijkuitvoerder” hier niet van als het toch in combi is met de Gemeente. Het blijkt kortweg dus te berusten op een communicatie fout. Er is voor de kap van bomen ten alle tijde een vergunning nodig zeker voor bomen waarin ook nesten van roeken zitten.
  Hoop dat wij met deze log situatie wel iets duidelijk hebben gemaakt.  ⚠️ Meld

 22. Onderzoek
  Beste Dick,

  Zoals je van mij wellicht gewend ben ga ik niet zomaar lukraak vragen stellen en dergelijke. Eerst wil ik even wat onderzoek verrichten en informatie verzamelen. Zoals wie de eigenaar van het bos is, of er een kapvergunning is afgegeven en zoja, waarom.. Natuurlijk is er haast bij, dat snap ik. Maar er kunnen situaties zijn waarom het noodzakelijk is dat deze bomen gekapt worden. Bijvoorbeeld de kastanjeziekte, ik noem maar wat…

  groet,
  Ronald  ⚠️ Meld

 23. met dank aan de redactie…
  Ik begrijp uit het bericht van de redactie dat de vermeende kap niet illegaal is gebeurt en dat er jonge aanplant, zoals het beleid van Zwolle is, komt. Ook begrijp ik dat hierover overleg is gevoerd met de gemeente, provincie en omwonenden en dat het belangrijkste argument voor de kap achterstallig onderhoud en de stormschade was.
  Dit is geen zaak van de gemeenteraad (tenzij er natuurlijk iets gebeurt zou zijn wat niet in de haak is), maar een uitvoeringsbevoegdheid van het college. Persoonlijk snap ik de eerste reacties op de kap, maar ook de nu gepresenteerde argumenten voor de kap en vind ik het goed te lezen dat er nieuwe aanplant komt. Overigens heb ik mij wel eens laten vertellen dat populieren maximaal 20 jaar oud kunnen worden, dus in die zin kan ik mij ook voorstellen dat er gekapt wordt. Maar dat is dan van horen zeggen…

  met groet,
  Ronald


  ⚠️ Meld

 24. 2x goede moment
  Hoi Ronald,

  Je bent wel 2x op het goede moment op de goede plaats 😉 Toen bij mij, kwam even later het bericht dat de klankbordgroep de situatie zo wilde/moest laten. En nu net een registratie van het telefoontje van de admin. Zie de post van 13.54 uur en onze 2 reacties daarop. Het maakt wel iets duidelijk, maar ik hoop (net als be) dat wij dat ook hebben gedaan.

  Groeten,
  Dick  ⚠️ Meld

 25. Vergunning
  @Ronald, helaas kom ik het woord “vergunning” niet tegen in je begrijpelijke betoog. Heeft hij dat niet nodig? Of heeft hij dat mondeling van iemand van de gemeente gekregen?
  De eigenaar (of de gemeente namens de eigenaar) kon toch verwachten dat de grootschalige kap veel “?” zou oproepen?
  Deze indruk klopt niet?

  Ook krijg ik de indruk dat grootgrondbezitters anno 2008 nog steeds meer voor elkaar kunnen krijgen als “Jan met de pet”?  ⚠️ Meld

 26. Jan Everse wil door bij FCZ
  Everse wil langer in dienst bij FC Zwolle
  11 februari 2008

  FC Zwolle hoopt Jan Everse ook na dit seizoen als hoofdcoach bij de club te houden. De eerstedivisionist is met de 54-jarige oefenmeester in gesprek over een nieuw contract. De huidige verbintenis van Everse loopt komende zomer af.

  Het eerste contractvoorstel van Zwolle kon de trainer nog niet bekoren. “De voorzitter heeft aangegeven dat hij misschien over een jaar opstapt. Het argument is dat hij het nieuwe bestuur niet wil opzadelen met een erfenis. Ik vond dat niet echt een compliment”, aldus Everse in De Volkskrant.

  Eerder dit seizoen had Everse zijn ontslag nog ingediend, omdat hij op technisch gebied geen zeggenschap kon krijgen. Met steun van de spelers bleef de coach toch bij FC Zwolle én kreeg hij alsnog meer invloed. Everse, die langer dan één jaar wil bijtekenen, eist voor het einde van de maand een nieuwe aanbieding.

  Bron: FC Update.nl[/url]


  ⚠️ Meld

 27. 3x is scheepsrecht
  Beste Dick,

  Zal het toeval zijn?
  In ieder geval blijkt weer eens dat dit weblog, voor mij, een waardevolle aanvulling is om als volksvertegenwoordiger de ‘geluiden uit de stad’ te horen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het overal zomaar mee eens ben, dat zul je begrijpen… 🙂

  met groet,
  Ronald


  ⚠️ Meld

 28. andere clubs
  Ok voor. Wel hopen dat er niet een dergelijk conflict op de loer ligt:
  -De bijzonder goed presterende GJ Verbeek moet weg van het bestuur
  -Bij Willem-II (gisteravond in Voetbal inside) hoop gedonder geweest tussen trainer, TD en bestuur
  -Bij NAC een zeer goed presterende Ernie Brandts…moet weg van het bestuur.
  -Ajax (gister bij Sjek van Gelder) wil Van Basten en Skippie wel maar Pipo (Witsche) niet…..de vrouw van Skip nadrukkelijk wel (Danielle Oonk);D

  Maar zonder gein, pas geleden is het conflict door de onvolprezen Gaaston Sporre (ook een mooie dochter) bezworen…… Maar is alle kou werkelijk uit de lucht? Reken d’r op dat ut mannutjes zijn die onderhandelingspartners.


  ⚠️ Meld

 29. Oh, maar dat bericht schrijven we zo omhoog 😉
  @ troubelshooter van de Zwolse gemeenteraad: Nee ik geloof niet (altijd) in toeval: Zal het toeval zijn?

  Sorry, was net ff met de belangrijkste bijzaak van het leven bezig.

  In ieder geval blijkt weer eens dat dit weblog, voor mij, een waardevolle aanvulling is om als volksvertegenwoordiger de ‘geluiden uit de stad’ te horen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het overal zomaar mee eens ben, dat zul je begrijpen…

  Perfect conclusie! John van Boven is hier ook wel eens en je “opperhoofd” Johan Weber, maar verder hebben nog weinig VOLKsvertegenwoordigers dit pad gevonden. Ok de man die het helaas niet haalde Sibrand Hofstra met zijn LEV-06 kijkt en post hier nog wel eens. Hoop dat je je mening hier nog eens neerzet of beter …..vormt ;D
  Ben ook nog bezig met Aukema van de CU, die spreek ik wel eens bij WVF.

  http://www.weblogzwolle.nl broodnodig voor meningvorming 😉

  Dat bericht van jullie over die gehandicapentoiletten….schrijven we zo omhoog 😉  ⚠️ Meld

 30. oeps…
  @Dick.. Sorry, even over het hoofd gezien. Waarschijnlijk door mijn bijzaak, de voorbereiding van de raadsvergadering vanavond. 🙂 . Iedereen, ook de gemeente, die bomen wil kappen heeft een vergunning nodig. Gemakshalve ga ik ervan uit dat deze ook is afgegeven door de gemeente. Het lijkt mij zeer sterk dat dit niet gebeurt zou zijn, temeer de provincie hier ook bij betrokken is geweest en de wethouder Groen, zelf van een groene partij afkomstig is..  ⚠️ Meld

 31. meningsvorming
  @ Dick… voor mij is het weblogzwolle meer dan alleen meningsvorming. Ik haal er ook veel informatie en vind het ook mijn taak om mijn mening over genomen besluiten te delen. Ook al word je er soms niet populairder door, maar van een raadslid mag je nu eenmaal vragen om verantwoording over besluiten af te leggen.


  ⚠️ Meld

 32. oeps
  @Ronald Revenberg, sorry maar als er een vergunning zou zijn afgegeven, ken namelijk geen publicatie peperbus waarin voor deze bomen kapvergunning werden aangevraagd, tevens bevreemd het mij daar de wijkopzichter hiervan niet op de hoogte was.
  sterkte voor de vergadering van heden avond,
  p.s. wanneer komt er eens duidelijkheid over het nieuwe Zwembad ;D 😀 😉


  ⚠️ Meld

 33. @ Ronald, daar kan ik me ook wat bij voorstellen, hoe jij hier tegenaan kijkt. Zou de hele gemeenteraad moeten doen. Mooie constatering: je hoeft ook niet altijd populairder door je mening te worden, als je er maar voor uit komt! Zo sta ik ook in het leven. Om die verantwoording hebben we jullie idd gekozen.

  Voor de 2e kamer heb ik toen Co Verdaas gestemd. Heb je enig idee of hij het nog een beetje naar zijn zin heeft in het Gelderse?


  ⚠️ Meld

 34. @ Dick. Ja het is vreemd dat de wijkbeheerder niet op de hoogte was van de kap en ja, de aanvraag voor de vergunning moet gepubliceerd worden in de Peperbus. Nu pluis ik die nooit na, maar begrijp dat jij dat wel doet en geen publicatie bent tegengekomen?
  En wat betreft het zwembad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo in dat dossier zit, maar volgens mij moet er in de komende maanden een besluit over vallen. Tenminste als de raad het eens wordt met elkaar, want de meningen lopen zeer uiteen.


  ⚠️ Meld

 35. zwembad
  Ik wil wel eens bij zo’n raadsvergadering kijken. Sjonge ,wat een haantjesgedrag (blijkt) soms uit de verslagen van journalisten. Het grootste deel zit er ook puur voor eigen partij en is wars van samenwerking. Of zit ik er heel ver naast Ronald?
  Zijn wij bijvoorbeeld 1 van de weinige gemeenten met “2 plaatselijke belangen”? Nou, voor zover je het nog niet wist……het enige plaatselijke en leefbare belang is hier te lezen 😉


  ⚠️ Meld

 36. Bijzaak aangenamer maken…
  @ Ronald:

  door mijn bijzaak, de voorbereiding van de raadsvergadering vanavond.

  ;D Dat is toch ook wel het ergste al die gekapte bomen doorlezen elke week weer. Zal iedereen wel een hekel aan hebben en bijna niemand heeft er tijd voor. Waarom doen jullie daar dan gezamenlijk niet eens iets aan…..Bijvoorbeeld: alleen uittreksels van max. 4 A4-tjes worden nog serieus genomen en besproken?


  ⚠️ Meld

 37. Aangename bijzaken
  @ Dick. Goed idee. Dat dwingt de raad tot de kern van het onderwerp en tot de hoofdlijnen. Echter zit er ook een risico in, namelijk dat we de inwoners van Zwolle hierbij over het hoofd zien. Immers, een ogenschijnlijk detail van het verhaal kan de hoofdlijn voor een inwoner van Zwolle worden…


  ⚠️ Meld

 38. Anders uitleggen
  Kijk zo kun je een poging in de goede richting ook uitleggen:

  Meer dan een maand na de lancering van zijn ‘Benoemen en bouwen’-pamflet gaat er iets groots gebeuren in het leventje van de Friese beterweter Doekle Terpstra. Binnenkort gaat Doekle namelijk voor het eerst in zijn leven In Gesprek met een drietal echte Wilders-stemmers. Dat heeft hij nog nooit gedaan, en Doekle is dan ook razend benieuwd hoe deze zieke lui er uit zien, hoe ze ruiken en hoe ze zo geworden zijn. De beveiliging is al geregeld, de ME zal paraat staan en na afloop wordt Doekle in een gepantserde BMW afgevoerd om geen enkel risico te lopen. Het vinden van een geschikte lokatie waar de discussie plaats kan vinden was nog wel even lastig, want de buurtvaders van het beoogde buurthuis vonden de toon van het gesprek bij voorbaat al ‘te rechts’. Tja, kan gebeuren. Maar er is een vervangende ruimte geregeld, en na afloop maakt Doekle samen met de Wilders-stemmers een inspirerende wandeling door de zwarte wijk Lombok om kansenjongeren te spotten. Alweer iets wat hij nog nooit heeft gezien dus. Succes Doekle!

  Grappig hoor “volksmenners van GS”, maar deze man met een mening (die echt niet alles goed zal doen, want dat doet niemand) kun je zo heerlijk makkelijk afzijken en doen of hij nooit met een landgenoot praat. Heb jullie de comments bespaard!!!! Dit is geen éénzijdige-publicatie aan anoniempjes meer maar laffe ophitserij.


  ⚠️ Meld

 39. welkom
  @ Dick. Je bent altijd van harte welkom bij raads- en commissievergaderingen! Kun je zelf een oordeel vormen over het functioneren ervan. Natuurlijk is het zo dat ieder raadslid er namens een partij zit, maar in ons democratisch bestel kun je niet zonder elkaar en ben je dus gedwongen tot samenwerking. Mijn ervaring in deze raad is dat er regelmatig wordt samengewerkt tussen partijen en (gelukkig) steeds meer tussen college- en oppositiepartijen.


  ⚠️ Meld

 40. Het hart van Zwolle’s democratie
  @ Ronald, bedankt ze zijn dan geloof ik ook altijd openbaar. Ach nee ik ga je niet nog een keer aan haantjesgedrag en samenwerking herinneren. Ga wel eens kijken, als er iets interessants is. De agenda staat vast op de site van de gemeente? Mooie afsluiter! Heb je ook mee gedaan aan dat dwaze debat over steun aan coalitiepartijen?


  ⚠️ Meld

 41. @Ronald,
  Een populier kan 200 jaar worden volgens Wikipedia.
  Dat er veel stomschade was is waar. Nu echter, is er meer sprake van een bominslag. Waarom alles vanuit het midden weg moest is mij nog steeds een raadsel. Alleen de ring staat er nog. Het is nu wel een prachtige plek om er een leuke blokkendoos op te zetten.
  Ik als argeloze burger zou daar nu in de eerste plaats aan denken gezien het feit daar het gemeente bestuur daar nog graag mee speelt.
  Maar goed het betreft dus een grondige opknapbeurt waar we over 20 jaar weer eens plezier van kunnen hebben.
  :-*
  Trouwens ik meen eens ergens gelezen te hebben dat je voor populieren geen kapvergunning nodig hebt?


  ⚠️ Meld

 42. Vliet
  Toevallig schreef ik net weer over v.Vliet. Maar het zal het laatste moment van deze mooie dag zijn geweest dat ik aan de ene Ronald schreeft en over de ander. Zou wel aan de ander willen schrijven, maar vrees dat hij te arro is om terug te schrijven. Heb hem overigens wel een keer gesproken op een groot Scania feest. En daar schrijf ik lekker niet over.


  ⚠️ Meld

 43. fouten
  Stormschade,midden,speelt,
  Had ik graag zelf verbeterd zoals het kan in vele fora. ;D

  ==========

  We zijn daar mee bezig Tjalling.


  ⚠️ Meld

 44. @ Tjalling, zie hieronder…
  Illegale kap ??
  geschreven door Admin. , op 11 februari 2008 om 13:54
  De redactie van Weblog Zwolle heeft daarnet contact gehad met de eigenaar van het perceel aan de Dijkzichtweg.

  De ‘kap’ betreft een met de gemeente Zwolle overlegd project om oude populieren te verwijderen en jonge aanplant ervoor in de plaats te doen. Het hele bosperceel wordt niet gekapt. Daarvoor staan er teveel mooie beuken om het terrein.

  Studenten hebben voor de eigenaar uitgezocht wat te doen met het Landgoed Dijkzicht, want daar hebben we het over. Na overleg met de gemeente en de provincie is er een plan gemaakt waarbij ook omwonenden betrokken zijn geweest.
  Het bosperceel wordt aangepakt omdat het de laatste jaren nooit onderhouden is geweest, en na de storm van januari 2007 teveel gevaar opleverde. Er vielen toen zeker 30 bomen om.

  De eigenaar probeert momenteel het landgoed in ere te herstellen.

  Info over de plannen voor het landgoed: http://www.landgoeddijkzicht.nl  ⚠️ Meld

 45. Ook nog een blokkendoos-mening?
  @ Ronald: Heb je ook nog een mening over die blokkendoos die je vast wel eens op compositie-foto bent tegengekomen op deze site en waarover SP en VVD vanavond vragen stellen? Is een kwestie van smaak en smaak heeft iedereen.


  ⚠️ Meld

 46. Weet iemand wat er in de brand staat? Vanaf Deventer richting Zwolle een grote rookpluim te zien. ligt op hoogte van Wije, maar dan verder naar het Westen….


  ⚠️ Meld

 47. FF wat anders
  Ik heb indertijd een film(pje)gemaakt van de sloop van het Gouverneurshuis op smalfilm.Als er belangstelling voor is wil ik die van de week wel digitaliseren en online zetten.
  Verder heb ik nog film van de opening van de Diezerpromenade door burgemeester Drijber en de opening van de Nieuwe Ijsselbrug door minister de Jong.In 1974 meen ik.

  Zijn er hier nog mensen die ook nog oude films hebben van Zwolle?Ik ben in het bezit van een professionele telecine om smalfilm te digitaliseren en zou er dan graag een kopie van willen maken.

  Er moet ook nog een film in het archief van de gemeente zijn van het bezoek van koningin Juliana en prins Bernhard en al prinsessen in het jaar ,ik dacht 1961.Deze film is gemaakt door de Zwolse smalfilmclub en aangeboden aan de gemeente Zwolle.Echter waar de film daarna is gebleven is onbekend.Wie weet daar iets van??
  Ook deze film zou ik graag online willen zetten.


  ⚠️ Meld

 48. Vanavond dit dus:
  19.00 – 19.30 uur
  19.30 – 22.30 uur
  19.30 – 22.30 uur
  Korte Raadsvergadering
  Commissie Bestuur

  Of het zou bij de korte mededelingen moeten gebeuren, anders weet ik niet hoe ze vragen over “de blokkendoos” moeten stellen?

  Vragen?  ⚠️ Meld

 49. van 7 tot half 8
  Van 7 tot half 8 is er nog een korte raadsverg. (2 zwolse kwartiertjes, benieuwd of ze zich daar aan houden zeker als daar De Blokkendoos op tafel komt?!)


  ⚠️ Meld

 50. Vrees
  Vrees dat ik thuis alleen behoorlijk wat privé-films heb IN Zwolle niet van Zwolle dus…….mooi initiatief. Ben echt weg, tjooooo

  =============

  Dick, lukt het je een volgende keer 3 berichten in 1 te krijgen… ?


  ⚠️ Meld

 51. ben weer terug…
  @ Tjalling: volgens ligt een deel van het beeldarchief van de gemeente in het Historisch Centrum Overijssel. Ik weet dat zij beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid beeldmateriaal.

  @ Dick1: ik heb een mening over het Huis op de Achtergracht, maar mag ik daar later op terug komen? Dat vergt wat meer tekst dan alleen mooi of lelijk (waar politici gelukkig niet over gaan trouwens, maar anderen die dat veel beter kunnen) en ik wil nog even wat eten voor de vergadering vanavond.

  @ Dick2: op de lijst met ingekomen stukken voor de raadsvergadering vanavond staat een raadsbrief over het Huis aan de Achtergracht. De VVD en de SP willen deze agenderen voor de volgende commissievergadering Ruimte. Deze is over een aantal weken en dan krijgen alle fracties de mogelijkheid hun mening te geven over dit bouwplan en dit bouwproces.


  ⚠️ Meld

 52. Illegale kap??
  @ Dick & Tjalling: Vanavond heb ik na de verontrustende berichtgeving op dit weblog wethouder Kenkhuis aangesproken over de vermeende illegale kap van populieren in het Kraaienbos. Zie de eerdere berichten hierover van vandaag..
  Mij is beloofd dat hij hier morgenochtend direct werk van maakt en uitzoekt of dit inderdaad illegaal is of niet… Wordt vervolgd en ik hou jullie op de hoogte…

  En nu nagenieten van een raadsvergadering waarin we besloten hebben om burgerinitiatieven meer te ondersteunen en om een experiment uit te voeren voor gratis openbaar vervoer voor senioren..soms is het raadslidmaatschap leuk!


  ⚠️ Meld

 53. ‘Rakker’ is bereid gevonden om op Weblog Zwolle twee-wekelijks een ‘Column’ te verzorgen. Indien een actuele situatie daarom vraagt zal Rakker een tussentijdse opinie niet nalaten.

  “Een mooie dag!” is vandaag Rakker’s eerste inbreng.


  ⚠️ Meld

 54. Bijzonder gaaf
  Wel een bijzonder gaaf initiatief van de weblog! Maar de stijl van Jerommeke herkennen we zo 😉

  Mag mezelf toch wel vele jaren liefhebber van columns noemen. Youp is mijn favoriet…..Natuurlijk. Maar gister ook weer van Fritsie Korbach genoten. Al had ie volgens mij wel aardig wat gezopen :'(


  ⚠️ Meld

 55. Mathijs tegen de TELEVAAG
  Zucht: vorige keer plaatsten ze 3 van mijn 4 reactie nu over Peter Rrrrrrr bij mathijs (alleen op GS en bij P& W gezien). plaatsen ze alleen deze:

  Als Peter een kerel was (en echt zo maatschappelijk betrokken) was hij toen die politieke partij begonnen. Maar hij legde expres de lat veel te hoog en was waarschijnlijk bang voor het geweld op “behoorlijk-uiterst-rechts”?
  dick, Zwolle | 09:26 | 12.02.08

  Deze kwam, denk om de laatste regel, niet door de censuur 😀 😀 😀

  Wat een non-discussie, waar gaat het eigenlijk over. 2 haantjes, de 1 altijd vrolijk en opgeruimd; de ander zuur en voelt zich momenteel de god van Nederland. Weer en alijd en overal met zijn kop close in beeld. Tuurlijk leuk, wat ie tot nu toe heeft gedaan. Met bijvoorbeeld dat Joran-verhaal wist hij donders goed dat hij niet de oplossing had. Wat was (commercie-slaaf)P.Rrrrr de hele uitzending trouwens hautain en negatief! T was niet eens ZIJN boek. Maar hij is ex-Telegraaf dus?????

  Weer genoten trouwens van Holland Sport gister met een Wilfried én Mathijs in TOPvorm

  😉


  ⚠️ Meld

 56. Nog ff, dan maar te laat.

  Wim de Bie zegt er dit van:

  Hot item

  De man-in-het-nieuws was zo’n kijkcijferkanon dat hij eisen kon stellen aan de interviews die de tv-journalisten hem wilden afnemen.

  Zo werd per contract geregeld dat hij zijn eigen grimeur, kledingadviseur, cateraar en mentalcoach naar de studio zou meebrengen en dat uitsluitend de door hemzelf bedachte vragen mochten worden gesteld.

  De meeste tv-journalisten gingen met de voorwaarden akkoord.
  En met de prijs (vanaf 200 euro per minuut).

  😀 😀 😀 😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 57. Bovenstaande afdruk
  Dus de mening van Wim de Bie, heb persoonlijk v.Kooten en de Bie werd zelfs geweigerd door de CENSUUR-moderator van De Televaag 😮


  ⚠️ Meld

 58. 3 in 1
  @ Admin; zal het proberen:
  =============

  Dick, lukt het je een volgende keer 3 berichten in 1 te krijgen… ?
  ====
  Maar soms moet je wel eens improviseren, terwijl je al lang van plan was te kappen
  😀


  ⚠️ Meld

 59. Hoe is’t in de raad
  Volgens SH van Lev-06:
  Commissievergaderingen zijn saai (goed gedacht dus). Fracties werken zielloze bijdragen af over agendapunten. Er is niet of nauwelijks debat en er wordt te weinig naar argumenten van een ander geluisterd. Waardoor verandert een partij zelden van mening. Straks gaat men anders vergaderen: Vooral de nieuwe raadsleden wilden graag een andere vergaderstructuur. En die gaat er komen. Na de zomer wordt de behandeling van een onderwerp opgedeeld in drie fases: beeldvorming, meningsvorming en besluitvorming. De eerste, informatieve fase wordt uitgebreid: er komt m??r inspraak voor burgers, bedrijven en organisaties. Daarna moeten raadsleden veel opener het eerste debat ingaan. De inspraak, de voorlichting en de meningsvorming vinden op de maandag plaats. In de vierde week volgt dan een raadsvergadering met besluitvorming. De nieuwe vergadercyclus biedt meer ruimte voor de actualiteit en voor samenhang. De raad wil het seizoen 2008-2009 proef draaien. Er moet nog wel een pakkende naam bedacht worden voor de nieuwe politieke markt op maandagavond.

  Geen verkeerde ontwikkeling lijkt me! Maar het lijkt wel of er dan nog meer tegen en langs elkaar gepraat wordt? Kost meer tijd zo zou je zeggen: Elk (?) onderwerp wordt opgedeeld in 3 fases. Met Besluitvorming zit je al in de 4e week over een onderwerp….


  ⚠️ Meld

 60. KAPPEN!
  @Tjalling: nog kap-nieuws? Geen vergunning en hoe was het contact met de gemeente: onderhands of snel onder 4-ogen? Hoe oud en uniek waren die bomen, want de genoemde levensduur leek niet te kloppen; ze hadden nog veel langer meegekunt?


  ⚠️ Meld

 61. Belangrijk!
  Heb dit geloof ik helemaal niet gelezen……

  Illegale kap??
  geschreven door Ronald Revenberg , op 11 februari 2008 om 22:32
  @ Dick & Tjalling: Vanavond heb ik na de verontrustende berichtgeving op dit weblog wethouder Kenkhuis aangesproken over de vermeende illegale kap van populieren in het Kraaienbos. Zie de eerdere berichten hierover van vandaag..
  Mij is beloofd dat hij hier morgenochtend direct werk van maakt en uitzoekt of dit inderdaad illegaal is of niet… Wordt vervolgd en ik hou jullie op de hoogte…

  En nu nagenieten van een raadsvergadering waarin we besloten hebben om burgerinitiatieven meer te ondersteunen en om een experiment uit te voeren voor gratis openbaar vervoer voor senioren..soms is het raadslidmaatschap leuk!

  Mooi weer en mooie tekst! Ook de meer gesteunde burgerinitiatieven!!


  ⚠️ Meld

 62. kraaijenbos
  @dick en @tjalling, zou zeggen kijk eens op de site van de man die eigenaar is van het kraaijenbos.

  Kwam daar bij toekomst/ontwikkeling plaatsjes tegen omtrent de aansluiting op A28 en Hessenpoort, in het kader van IKEA en van der Valk, zoals het daar staat zou het al in kannen en kruiken zijn.

  Dit bevreemd mij zeer, maar als ………………….. 😛 😮 🙁 >:(


  ⚠️ Meld

 63. MMMMMM, Theehuis en pannenkoekenrestaurant.??
  Kampeer- en overnachtingsfaciliteiten met name voor trekkers, fietsers en kanoërs.??????
  Daarom moest dat bos zeker gekapt om plaats te maken voor bebouwing?
  Of bedoel je wat anders? ;D


  ⚠️ Meld

 64. geschreven door ghehe , op 11 februari 2008 om 16:38
  Weet iemand wat er in de brand staat? Vanaf Deventer richting Zwolle een grote rookpluim te zien. ligt op hoogte van Wije, maar dan verder naar het Westen….

  Uitstoot van Papierfabriek Wapenveld misschien?


  ⚠️ Meld

 65. Het wordt allemaal wel heel vaag
  Opzetjes?

  wethouder Kenkhuis aangesproken over de vermeende illegale kap van populieren in het Kraaienbos. Zie de eerdere berichten hierover van vandaag..
  Mij is beloofd dat hij hier morgenochtend direct werk van maakt en uitzoekt of dit inderdaad illegaal is of niet… Wordt vervolgd en ik hou jullie op de hoogte…

  Benieuwd wat de Kenkhuis vanmorgen besproken heeft? Temeer gezien de verontrustende posts van Tjalling en be voor op de avond.


  ⚠️ Meld

 66. STIJLLOZE SITE
  Misschien is het wel niet eens waar of zwaar overdreven. Gister kwamen ze ook al onterecht met een scoop. Bovendien moet je met dit soort gevoelens (volgens mij) uiterst zorgvuldig omgaan. Maar ja wie ben ik….

  Geef toe dat ik het wel leuk vind om er soms op te gluren en hun nieuwsvoorziending is erg snel dank zij NieuwNieuws (Televaag)


  ⚠️ Meld

 67. Ome Doekle
  Heeft ome Doekle nog niet zo slecht gedaan! Hij was niet goed genoeg voor een ministerpost…..lees: slijmde niet genoeg bij de Balk. Deed bijzonder goed werk SAMEN MET Lodewijk de Waal op de grote ambtenarendemonstratie. Die opvallende advertentie weet ik niet helemaal of dat wel zo slim was maar vanacht paradeerd hij met een pliesie-akkoord ergens naar binnen en vandaag is de minister akkoord. Het mooie: Tot schaal 8 oid krijgen ze er aardig wat bij! Daarboven ook wel maar minder. Gemiste kans Balk!


  ⚠️ Meld

 68. Natuurlijk
  Is natuurlijk momenteel ook een beetje de CDA-cultuur: afwijkende meningen worden helaas niet meer zo op prijs gesteld. Vroeger had het CDA nog heerlijke dissidenten. Maar nu is het: als dank voor bewezen diensten postje als secr.generaal van de NATO. Toch was Jaap eerst wel behoooooorlijk door het slijk gehaald. En gebeurd die “als dank na bewezen diensten” overal waar plaats is. Maar nogmaals jammer van het gebrek aan dissidenten bij het CDA.


  ⚠️ Meld

 69. Beste Dick,

  Uit jouw verschillende reacties kan ik (denk ik) opmaken dat jouw beeld over het CDA niet echt positief is. Da’s jammer, maar daar kunnen we wat aan doen.

  Bij deze wil ik dan ook graag nog eens aansluiten bij de uitnodiging van Ronald (11 feb 15.52). Volgende week maandag is er weer een gelegenheid voor een ‘kopje koffie en koekje met de raad’. Van 19.30 tot 20.00 uur. Tot dan?

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 70. van CDA?
  Hoi Martijn,

  Allereest bedankt voor de uitnodiging. En mooi dat er schijnbaar iemand met naam en toenaam van het CDA op het weblog komt.
  Momenteel heb ik inderdaad een hogere pet op van de CU als van het CDA. Kreeg net deze mail binnen:

  U kunt rechtsstreeks naar http://www.gemeenteraadzwolle.nl of via http://www.zwolle.nl en dan via thema’s: politiek, bestuur en organisatie de bovenste startknop.

  Ik geef toe, behoorlijk bot, maar ik moet er genoeg aan hebben om de raadsagenda te vinden.

  As maandag: prima intiatief! Maar moet dan wel een alternatief vinden voor mijn “gezinsverplichting”. Overigens denk ik niet genoeg te hebben aan een half uur om mijn mening over CDA, landelijk van vroeger uit, te ventileren. Over CDA-Zwolle weet ik niet heel veel, wel dat ook hier de CU een erg goede indruk maakt. Het van mening veranderen legde CDA (bij monde van Jack de Vries) bij de PvdA; terwijl ze zelf 180 graden draaien draaiden!!! Door in 1 moeite door na jaren met LPF en VVD te hebben geregeerd, ineens met 2 links-ingestelde partijen te gaan regeren. Doekle noemde ik net al, vond ik ook jammer. Net als het gebrek aan mensen met een andere mening binnen de partij. Zoals de PvdA de meningen van Pronk en Bos kent.

  Afsluitend vind ik het wel mooi (voor jullie) dat de samenwerking tussen Katholieken, Anti-revolutionairen En CHU stemmers door de jaren wel goed lijkt te gaan.
  ]


  ⚠️ Meld

 71. @ Larry: sh*t daar lulde gister iemand die wat voor me kwam doen voortdurend doorheen >:( Volnd die beelden (en delen van tekst die ik hoorde) van WO-II over die muzikant ook erg interessant. Zal eens luisteren.


  ⚠️ Meld

 72. Hitsteller
  @ Admin: waarom zijn die hits-tellers bij de topics weg 😮

  ========

  Dat is een technische overweging geweest.
  Je kan, indien je dat wenst, nog altijd het aantal hits terug vinden via het menu-item ‘Categoriën’ linksboven op de Hoofdpagina.


  ⚠️ Meld

 73. Voetbalwet
  Geen nieuws, toch een net PvdA-antwoord over de voortgang van de broodnodige voetbalwet:

  Hartelijk dank voor uw bericht.
  Wetgeving van idee tot uitvoering heeft soms een lange looptijd. Het wordt besproken in de Tweede Kamer. Als een initiatiefwet wordt aangenomen door de Tweede Kamer gaat het vervolgens naar de Eerste Kamer en ook de Raad van State moet haar bevindingen/advies geven. Mocht de Raad van State wijzigingen willen, zal het initiatiefwetsvoorstel moeten worden herzien. Al met al kan de procedure enige tijd duren. Een initaitiefwetsvoorstel moet namelijk getoetst worden op toepasbaarheid, bekeken wordt onder andere of het niet in strijd is met andere wet- en regelgeving.
  Voorlopig hebben wij geen zicht op enige termijn waarop meer bekend wordt.
  Ik hoop op uw begrip hiervoor.  ⚠️ Meld

 74. Zit ik hier in de weblog Zwolle of is dit de dick voor zichzelf show?

  Maar wat ik eigenlijk wilde vragen: Wat betekent op jullie hoofdpagina het knopje “Hotspot!” ?

  Ik zie daar alleen wat hele oude onderwerpen, dus dat zal wel niet “Hot” meer zijn.

  =========

  Hint begrepen 😉


  ⚠️ Meld

 75. Oeps
  Eens Feyenoords boegbeeld. Jaren na het kaartincident, toen hij grof geld van zijn collega-internationals aftroggelde. Terwijl hij blij moest zijn dat hij bij het Ned.elftal zat. Wolfje


  ⚠️ Meld

 76. Valentijnscitaat
  Valentijnscitaat:

  Stenders: “Ik heb de neiging om op verleidingen van minnaressen in te gaan, maar kom toch altijd graag weer bij mijn oude liefdes, in dit geval de VARA en 3FM, terug.” 😉


  ⚠️ Meld

 77. CDA-erachter?????
  Nee joh Tjalling, volgens mevr Thieme zit CDA zo niet in elkaar :'(
  Amazone is volgens mij nieuw hier? Welkom!
  Wel een overduidelijk dundoek 😀


  ⚠️ Meld

 78. Puzzelrubriek
  Ga je hier een puzzel-rubriek van maken en over ouwe l*llen l*llen. ’t lijkt wel weer carnaval met deze tekste. Dacht dat al die Zwols-schrijvers over nixxx ineens weg waren na de carnaval, maar jij bent terug. Nou ja, een ander geluid altijd leuk 😀


  ⚠️ Meld

 79. Ik ben niet eens weg geweest, ik was al die tijd hier.
  Want ik binne ’n bettie ’n buutnbeentien, vöör mi-j begunt de k?rnaval en de maskerade now net pas. 8)  ⚠️ Meld

 80. radio cd overzicht van mijn eerste uur:
  PeteRrrrrrrrr bij Giel: Joran niet vervolgd. P. komt nog wel ergens mee.
  —-
  Kim Holland net in Het weer in Holland: we krijgen in elk geval een hitsig zonnetje.

  Echte kamervragen over “Kamervragen van Lange F.” hahaha hoezo “geruchten uit de amusementswereldpolitiek En goedkoop scoren omdat de site van de rappers zo populair is….. Wel aardig trouwens als er echt meer is dan de meesten onder ons denken
  —–
  Met Joyride & The Look van Roxette ff op kun je helaas niet langzaam rijden :'(


  ⚠️ Meld

 81. verhaal
  Wat een lang en boeiend verhaal ook! Dit

  In strijd met wat later algemeen bekend werd, beweerde Beth dat Natalee zelfs nog maagd was toen ze door Joran en zijn vrienden werd verkracht. Het bewijs van die verkrachting bleek een verknipte tape van een interview met Deepak.

  en de analyse van de publiciteitsge*le Peter R. die vanavond met Spong bij P&W is. We zullen de waarheid wel nooit weten.


  ⚠️ Meld

 82. Peter Rudolf inschakelen? 2 zaken:
  Amazone is al 2 dagen spoorloos, da’s op zich niet zo erg maar ze was 1 van de weinige vrouwen hier :'( Peter Rrrrr is expert in vrouwen opsporen, die maar eens vragen dan?

  En omdat hij alles oplost, misschien kan hij dan ook de illigale kap oplossen. Tip: Ik verdenk de landelijke-VVD die de naam van dit Kraaienbos landelijk bekend wil maken, om De Kraay (verwend tennisser met onmogelijke vrouw) nu al vast neer te zetten als minister van Sport. Las dat Kraijcek zsm minister van Sport wilde worden. Ja, maar hij heeft natuurlijk wel hele belangrijke tennistoernooien gewonnen, beetje pech met afzeggingen altijd voor zijn toernooitje, Toch kun je dan de hele wereld aan! :'(


  ⚠️ Meld

 83. blokkendoos
  Nu 750 stemmers !78% tegen. ;D
  Guus de Twentenaar blijf het mooi vinden.Samen met die Belg aan de schandpaal.Doonemolen er ook maar bij.
  Grijze bakstenen genoeg om ze dan te bekegelen.Of rotte eieren?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.