Deltion en C1000 maken studiereis naar Ierland

Zeven ondernemers van C1000 maakten de afgelopen week met het Deltion College een studiereis naar Ierland. Al jaren halen de medewerkers van de supermarktketen hun diploma bij BBL-Handel van Deltion in Zwolle. En sinds vorig jaar is de opleiding uitgebreid met een stage naar Ierland. De ondernemers ontdekten nu zelf wat de Ierse supermarkten hen kunnen leren.

Deltion heeft de studiereis voor de ondernemers van C1000 georganiseerd, zodat zij kunnen ervaren wat de toegevoegde waarde is van de stage van hun werknemers in het buitenland. “Het is fantastisch dat de ondernemers interesse tonen in de opleiding en hun medewerkers op stage laten gaan,” vertelt Ernst Vogel, leraar bij Deltion en contactpersoon C1000. “Dit komt niet vaak voor binnen de BBL-opleidingen. Dankzij deze studiereis konden de werkgevers zelf ervaren hoe de Ierse supermarkten te werk gaan.”

Voor de ondernemers was dit een unieke ervaring. “Ik ben een grote voorstander van de buitenlandstage die onze medewerkers volgen tijdens de opleiding”, vertelt dhr. Mulder van C1000 Zwolle-Zuid enthousiast. “We hebben gezien wat ze daar leren en hoe de begeleiding verloopt.” Ook inhoudelijk was het zeer interessant. “De supermarkten in Ierland hebben een totaal andere winkelopbouw. Ze zijn veel groter en gaan heel anders om met versproducten. En ze zijn bijvoorbeeld al een stuk verder met het zelfscannen bij de kassa. Ik ben echt geïnspireerd.”

Dhr. Groeneveld van C1000 Holtenbroek vond het een zeer geslaagde studiereis. “De Ierse supermarkten kampen met dezelfde problemen als wij: concurrentie, personeel, omzet, noem maar op. Het is wel eens goed om te zien hoe zij daar mee omgaan.” De reis was ook zeer goed voor de onderlinge contacten. “We hebben veel met elkaar gesproken over alles wat we tegenkwamen. We hebben echt van elkaar geleerd,” besluit dhr. Groeneveld.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dan mogen ze bij de C1000 aan de Hogenkampseweg wel heel snel wat doen,
    wat gaat die zaak snel achteruit zeg!
    Voorheen was ik vol lof over deze winkel, en als het niet snel
    veranderd, ga ik voortaan naar Appie.

Reageer