Studenten steunen Margriets Betere Wereld

De afgelopen maanden zetten studenten van de opleiding Internationale Handel/Groothandel van Landstede zich, onder leiding van Carmen Bleumer, in voor de stichting Comedor Infantil. Die inzet werd vorige week rijkelijk beloond. Vrijdag werd namelijk een cheque ter waarde van € 1219,66 overhandigd aan de stichting. De uitreiking vond plaats bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle.

Comedor Infantil is één van de projecten die worden gesteund door de actie Margriets Betere Wereld. Ter ere van het 70-jarige bestaan van het weekblad Margriet heeft zij aan maarliefst zeventig projecten 1500 euro gedoneerd. Carmen Bleumer, voorzitter van de stichting Comedor Infantil, was een één van de gelukkigen die het geldbedrag in ontvangst mocht nemen. Carmen Bleumer zag dit als een prima aanleiding om nog meer geld in te zamelen voor haar stichting.

Bleumer, lerares Spaans op  Landstede, deed dit op een unieke manier door haar studenten bij het project te betrekken. Diverse studenten van Landstede kregen in groepjes ieder een deel van de 1500 euro in de vorm van een microkrediet. Het project moest hierbij relatie hebben met de opleiding van de studenten en werden aangestuurd door docenten van het Landstede. Doel van de projecten was om het bedrag dat de verschillende studenten beschikbaar hadden gekregen te laten groeien. Zo werden twee doelen bereikt. Studenten in Nederland deden ervaring op in hun vakgebied doormiddel van het opzetten van een project. En daarnaast, zeker zo belangrijk, krijgen kinderen in Bolivia eindelijk een kans om op eigen benen te staan.

Stichting Comedor Infantil is in 1995 opgericht en heeft twee hoofddoelen. Eerste doel is het in standhouden van een eetgelegenheid voor straatkinderen in Cochabamba in Bolivia. Het tweede doel is om (straat)kinderen in staat te stellen naar school te gaan en een opleiding af te ronden. Het motto van de stichting is “kinderen de kans geven op eigen benen te staan”. Carmen Bleumer is erg blij dat haar studenten door middel van haar initiatief zoveel inzet hebben getoond en er zoveel geld is opgehaald. Bij de uitreiking van de cheque waren zestig studenten en diverse belangstellende aanwezig. De opleiding Internationale Handel/Groothandel is niet de enige opleiding binnen Landstede die voor Comedor Infantil bezig is. Op verschillende locaties in Zwolle en Raalte werd geld ingezameld.

Artikel delen:

Reageer