Onderwijs presenteert visie ‘Actief in Burgerschap’

‘Samenleven’ is de kern van onze samenleving. Samenleven moet je leren. Net zoals taal en rekenen is samenleven een basisvaardigheid die in het onderwijs thuis hoort. Zeker in het Openbaar Onderwijs.

Daarom wil het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) een actieve bijdrage leveren aan een hechtere en sociale binding in onze samenleving. Ze wil haar scholen stimuleren en ondersteunen bij het  leerlingen in staat stellen zich te ontwikkelen tot actieve en verantwoordelijke burgers, die respect hebben voor andere opvattingen en daardoor goed kunnen samenwerken en samenleven.

Het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio ziet hiervoor unieke kansen, mede doordat onder dit bestuur zowel basisscholen, scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs vallen. Dit schept volop mogelijkheden voor het creëren van ontmoetingen en verbindingen.

Donderdag 14 februari wordt de visienota ‘Actief in Burgerschap’ gepresenteerd aan alle scholen van het OOZ. Deze visienota is ontwikkeld in samenwerking met SLO. Aan de burgemeester van Zwolle, de heer H.J. Meijer, zal het eerste exemplaar van het boekje ‘Actief in Burgerschap’ worden uitgereikt.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooie woorden. Maar snap er niks van. Samenleven, samenwerken, samenspelen… dat doen ze toch overal???? Op elke school????? Klinkt duur, maar volgens mij gaat het nergens over.

  2. Gaat misschien nergens over maar kost ongetwijfeld wel veel. En de nodige arbeid. Maar als je toch “overal” verspreidt…
    Waarom wordt dit alleen in het Openbaar onderwijs verspreid?

    Het onderwerp lijkt niet verkeerd. Wij zijn hier bijvoorbeeld al aardig actief met burgerschap bezig 😉

Reageer