Jasper organiseert megaproductie in de Spiegel

Jasper organiseert megaproductie in de Spiegel

Zwolle – Op donderdag 14 juni vindt in Theater de Spiegel de eerste editie van YOUNG BLUE UNITED plaats. YOUNG BLUE UNITED staat voor jong en blauw (van blauwvingers, de Zwollenaren) die samen muziek maken, samen werken aan één doel: een grandioos concert neerzetten.

Initiatiefnemer is de 4e jaars ArtEZ-student Jasper van der Deen. Zijn idee: héél veel jongeren uit Zwolle en omgeving die van elkaar leren én samen muziek maken. Hij heeft zo’n 250 jongeren samengebracht: een projectkoor, bestaande uit 150 jongeren van middelbare scholen uit Zwolle en omstreken, Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel (90 jonge musici) en een band met musici van het ArtEZ Conservatorium. Het concert kent verschillende muziekstijlen: pop, klassiek en rock in een “Night of the Proms-achtige” setting.

Op de vijf middelbare scholen (Meander College, Greijdanus College, van der Capellen SG, Jena XL en Carmel College Salland) wordt nu hard gewerkt om de zangpartijen in te studeren. Ook jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel is al flink aan het werk met het nieuwe repertoire. Waar het orkest doorgaans klassiek speelt, worden nu totaal andere nummers ingestudeerd. Naast klassieke koor- en orkestwerken staat op het programma muziek van onder andere Michael Jackson, Billy Joel, Trijntje Oosterhuis en de Mark & Clark Band.

Het concert YOUNG BLUE UNITED begint donderdag 14 juni in Theater de Spiegel om 20.00 uur. Kaarten kosten €10 en zijn te bestellen de kassa van de Zwolse Theaters of tijdens de orkestrepetities op dinsdag van 18.45 tot 21.00 uur in het Meander College. Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Foto's 2
Jasper organiseert megaproductie in de Spiegel - Foto: Joop van Putten
Foto: Joop van Putten
Artikel delen: