WVF sluit grillig seizoen af met klinkende overwinning

WVF sluit grillig seizoen af met klinkende overwinning

Zwolle – Op een zonovergoten en warm sportpark de Weide Steen speelde WVF haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Voorwaarts. In deze wedstrijd mochten de Westenholtenaren zich heerlijk uitleven en zo het seizoen afsloten met de grootste overwinning 7-1.

Binnen het kwartier stond het al op een comfortabele voorsprong. Na een uitstekende pass van good old Marhijn Ruijsch, die besloten heeft nog een seizoen door te gaan, over de verdediging van Voorwaarts was het Hessel Berends die de score opende 1-0. Niet veel later was het Willem Bel die op identieke wijze voor 2-0 zorgde. Ditmaal was het Sieme ten Broeke met een uitstekende pass wederom van achteruit over de verdediging de aangever. Ook hierna kreeg de thuisclub enkele goede kansen om aan een monsterscore te werken. Zo ging een kopbal van de volledig vrijstaande Willem Bel, na een goede actie en dito voorzet van Hessel Berends naast het doel van Voorwaarts en had de keeper van de gasten een prima redding op een spetterende knal van Jabir Mazouz.

Daarnaast werden de voorwaartsen van WVF een aantal keren teruggefloten voor buitenspel wat wel heel discutabel was. Toch wist WVF de voorsprong voor de rust nog te vergroten, een schot van Jabir Mazouz zorgde in de 35e minuut voor 3-0 en Willem Bel bekroonde een solo met een bekeken schuiver in de hoek waardoor de thuisclub met een 4-0 voorsprong ging rusten.

Na de rust deed de doorgaans onopvallende maar zeer nuttige Michel Koning van zich spreken. Eerst veroorzaakte Michel met een overtreding, wat wel heel erg zwaar bestraft werd, voor een strafschop voor Voorwaarts, welke werd benut door Harms 4-1. Daarna mocht Michel vanaf de stip aanleggen, na een overtreding op Jari Bezembinder, en daarmee de stand op 5-1 bracht. Hiermee komt Michel in de laatste wedstrijd van het seizoen nog op de lijst van doelpuntenmakers en is het de enige speler die het volledige seizoen van de eerste tot en met de laatste minuut heeft gespeeld. Dit unieke feit werd beloond met zijn uitverkiezing tot man van de wedstrijd. Ondertussen ging WVF vrolijk door met aanvallen en scoorde Willem Bel zijn derde van de middag 6-1 en was het slotakkoord voor invaller Lars Mellema, die de eindstand op 7-1 bracht.

Zo besloot WVF een seizoen met pieken en dalen op een positieve manier af. Na afloop werd er afscheid genomen van trainer Dennis Riksman, die instapte na het vertrek van Herbert Visscher, en volgend seizoen de JO17 onder zijn hoede gaat nemen. Assistent Scheidsrechter Peter van Lennep houdt de vlag voor gezien en de leiders Eef Kuper en Erik Albers stoppen na jarenlang trouwe dienst. Van de spelers vertrekken Clint Kruisweg, Martijn Laarman en tweede doelman Stan Peppelenbos, hij gaat zijn geluk bij ZAC beproeven. Voor de toekomst hoeft WVF echter niet te vrezen, er zullen een aantal talenten bij het eerste elftal aansluiten wat de kwaliteit en de sterkte in de breedte alleen maar doet toenemen. Als dan ook de wisselvalligheid afneemt wordt het een seizoen waar met een positieve naar uitgekeken kan worden en wie weet kan WVF pieken zonder de dalen.

Artikel delen: