Nauwkeuriger tijden bij Jeugdwielerronde Zwolle

De jeugdwielerronde van Zwolle die op 19 april  a.s. plaatsvindt heeft een primeur! Met de KNWU is afgesproken dat de Zwolse organisatie de tijdwaarneming, en dus ook de eindrangschikking volledig geautomatiseerd zal laten plaatsvinden. Het is voor het eerst dat een jeugdwedstrijd door middel van chips geregistreerd wordt. De firma Championchip Nederland heeft zich bereid verklaart om deze test te begeleiden en waar nodig te ondersteunen.

In het verleden waren er incidenten te betreuren waarbij uitslagen van jeugdwedstrijden discutabel waren. Op zich is dit niet vreemd omdat een massasprint met het “blote oog” niet correct weer te geven is. De enige technische ondersteuning die de jury tot nu toe heeft bij het bepalen van de einduitslag is de videocamera. Na bestudering van de videobeelden wordt de einduitslag bekend gemaakt. Vaak gaat dit goed…, maar niet altijd.

In Zwolle krijgt iedere deelnemer straks een chip aan de fiets gemonteerd waardoor de finishpassages zeer nauwkeurig geregistreerd worden. De jeugdronde van Zwolle die dit jaar als JSW (Jeugd Selectie Wedstrijd) op de kalender staat, is blij met de komst van de chip: “Discussies over de einduitslag zullen hierdoor vast tot het verleden behoren” aldus Wim Mensink van het organiserende comité. Mensink benadrukt dat het hier om een proef gaat die binnen de KNWU geëvalueerd zal worden.  De officials  in de vertrouwde jurywagen blijven dan ook op deze dag hun werk doen.

Het parcours aan de Wythmenerplas zal bezocht gaan worden door ongeveer 500 jeugdige wielrennertjes. De absolute top van het Nederlandse  jeugdwielrennen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar zal aan de start verschijnen om een plaats af te dwingen voor deelname aan het NK wielrennen. Zowel jongens als meisjes zullen, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën strijden om als winnaar over de streep te komen. De renners die straks aan de Wythmenerplas een goede uitslag rijden zijn alvast verzekerd van een uitnodiging om later dit jaar deel te nemen aan het NK wielrennen wat in Oldenzaal plaats zal vinden. Ook kunnen kinderen kennismaken met de wielersport door op deze dag deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race. Ieder kind kan op zijn eigen fiets deelnemen aan een echte wedstrijd.  Op de website www.jeugdwielerrondevanzwolle.nl kun je hier alles over lezen. De organiserende Hanzerenners zijn zeer tevreden met de eerste toezeggingen van sponsors, en met de ondersteuning van de Stichting Evenementen Support Zwolle (SESZ).

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Stadshagen?
    Die was toch altijd met Koninginnedag in Stadshagen? Nu aan de Wythmenerplas? Als er nog wat in S.hagen komt is die meting toch ook wel nauwkeuriger?

Reageer