N35 Zwolle-Wijthmen vanaf 25 juni 2018 open voor verkeer

Zwolle – Op maandag 25 juni gaan de verbrede N35 en de op- en afritten van het viaduct bij Wijthmen volledig open voor het verkeer. Voor de openstelling wordt  de N35 in beide richtingen afgesloten vanaf vrijdag 22 juni 21 uur tot en met 25 juni uiterlijk 5.00 uur.

Op 12 juni zal er een inloopavond zijn waarop Rijkswaterstaat en Heijmans informatie geven over de afrondende werkzaamheden. Belangstellenden zijn van harte welkom. De avond zal gehouden worden van 19.00 tot 21.00 uur bij Café Restaurant De Mol, Heinoseweg 32 in Wijthmen. Ook de gemeente Zwolle zal op deze avond vertegenwoordigd zijn. Er is vrije inloop tijdens de avond.

Tijdens de afsluiting in juni wordt een geluidswerende asfaltlaag en witte belijning op de weg aangebracht. Ook wordt de tijdelijke verkeerssituatie ‘de kettingkast’ opgeheven. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn voor deze werkzaamheden dan wordt de weekendafsluiting verplaatst naar 29 juni tot en met 2 juli 2018. In dat geval zal openstelling van de weg op 2 juli 2018 zijn.

In het najaar wordt er nog nieuw groen aangeplant en zullen er nog werkzaamheden aan het onderliggende wegennet plaats vinden.

De verbreding naar 2×2 rijstroken van de N35 Zwolle Wijthem is noodzakelijk om een betere doorstroming van het verkeer mogelijk te maken. De snelheid wordt 100 km/h. Ter hoogte van Wijthmen komt een nieuw tracé dat bij de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino. De Kroesenallee wordt via een viaduct met op- en afritten op de nieuwe N35 aangesloten. Eind 2018 zijn alle werkzaamheden afgerond.

Artikel delen: