‘The Fox and the Child’ in première bij Fraterhuis

De film ‘The Fox and the Child’ gaat in première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. Het Fraterhuis behoort tot de eerste theaters waar deze sprookjesachtige natuurfilm te zien is. De film, van de maker van ‘March of the Penguins’, draait vanaf 14 februari dagelijks.

Na de succesvolle natuurfilm ‘The March of the Penguins’ komt de Franse regisseur en bioloog Luc Jacquet nu met een film die het midden houdt tussen sprookje en natuurfilm. ‘The Fox and the Child’ gaat over een meisje dat zich laat leiden door een vos en zo de wilde, geheimzinnige natuur ontdekt.

Wilde natuur

Op een herfstdag ziet een 11-jarig meisje een vos in een bocht van de weg. Ze is geboeid en vergeet haar angst. Ze volgt de vos het weidse bos in, waar ze onverschrokken rond doolt. Dankzij de vos ontdekt het meisje de natuur en ontmoet lynxen, beren, wolven en otters. Het meisje en de vos leven in een perfecte symbiose, totdat ze de vos als huisdier wil houden en de orde van de natuur verstoort.

Jacquet filmde in l’Ain, een onherbergzaam gebied in Frankrijk, maar ook in Italië en Roemenië. Hij legde zo de bijzondere Europese fauna vast. Voor de ‘hoofdrol’ gebruikte hij diverse, getrainde vossen, die gespecialiseerd zijn in actie-intieme of speelse scènes.

Premières

Nu het Fraterhuis twee filmzalen heeft, behoort het tot de filmtheaters waar nieuwe films al vroeg te zien zijn. Steeds vaker slaagt het filmtheater er in om nieuwe films vroeg te programmeren. Ook voorpremières komen regelmatig voor.

In Filmtheater Fraterhuis is ‘The Fox and the Child’ vanaf 14 februari t/m 27 februari dagelijks te zien, ook in de voorjaarsvakantie, een echt familiesprookje.

Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Voorstellingen

Donderdag 14 om 19.45 uur  (Nederlandse première!)

Vrijdag 15 om 19.00 uur

Zaterdag 16 om 19.00 uur

Zondag 17 om 14.15 uur

Maandag 18 om 20.30 uur

Dinsdag 19 om 14.15 uur

Woensdag 20 om 19.45 uur

Vrijdag 22 om 15.30 uur

Zaterdag 23 om 16.30 uur

Zondag 24 om 17.00 uur

Maandag 25 om 15.00 uur

Dinsdag 26 om 15.00 uur 

Woensdag 27 om 20.30 uur

Artikel delen:

Reageer