Debat over coalitieprogramma 2018-2022 en benoeming wethouders

Debat over coalitieprogramma 2018-2022 en benoeming wethouders

Zwolle – Nu de vier coalitiepartijen ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD hun coalitieprogramma 2018-2022 hebben gepresenteerd, zal de Zwolse gemeenteraad op 4 juni tijdens een extra besluitvormingsronde in debat gaan over dit akkoord. Ook zullen dan de beoogde wethouderskandidaten worden benoemd.

In het kader van de integriteit stelt de voorzitter van de gemeenteraad een adhoc commissie in  die bestaat uit de burgemeester, griffier en drie raadsleden. Zij doen vooraf onderzoek naar de benoembaarheid van de beoogde wethouders Ed Anker en Michiel van Willigen (ChristenUnie), Monique Schuttenbeld en Klaas Sloots (GroenLinks), William Dogger (Swollwacht) en René de Heer (VVD). Als de commissie geen onrechtmatigheden constateert, zal de gemeenteraad na afloop van het debat over het coalitieakkoord op 4 juni de wethouders benoemen.

Het debat start om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15.  Iedereen is welkom. Live via internet meekijken kan ook.  Het coalitieakkoord is te vinden op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Artikel delen: