Belevingsvlucht ook over Zwolle

Zwolle – Woensdag 30 mei  wordt er een belevingsvlucht georganiseerd. Het doel van deze vlucht is om een indruk te geven van de hoeveelheid geluid dat een vliegtuig produceert op de routes van en naar Lelystad. De vlucht is er op verzoek van bewoners en andere betrokkenen.  Er is inmiddels besloten dat Lelystad Aiport in 2020 open zal gaan. De vlucht is eenmalig en staat los van dit besluit.

De belevingsvlucht vindt plaats op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 21.30 uur. Er wordt gevlogen met een Boeing 737-800 van Transavia. Dat is het type vliegtuig dat ook op Lelystad Airport gaat vliegen. Als alles volgens plan verloopt dan zal het vliegtuig rond 16.00 uur over Zwolle-Noord vliegen.

Een onderzoeksbureau gaat op 11 locaties onder de routes geluidmetingen uitvoeren. Inwoners en toeristen kunnen hun ervaringen over de belevingsvlucht online doorgeven.

Het is de vraag of de beleving van één overkomend vliegtuig een realistisch beeld geeft. In de toekomst gaat het om zo’n vijftig vluchten per dag. Wat de impact hiervan zal zijn wordt niet duidelijk. Verder wordt de invloed op het milieu niet gemeten.

Alle informatie over de vlucht is te lezen op deze site

Artikel delen: