Minder regels voor terrassen in Zwolle

´Het hele jaar op afgescheiden terrassen, op duurzaam meubilair onder reclamevrije parasols, bij tropisch weer of in de kou´, dat is in een notendop het gewijzigde terrassenbeleid dat op 1 maart 2008 ingaat.

Het college van B&W heeft dinsdag het gewijzigde beleid vastgesteld, ondermeer het gevolg van de dereguleringsafspraken: minder regels en het vervallen van onbegrijpelijke en achterhaalde regels. Horeca Nederland is nauw betrokken bij de deregulering van het terrassenbeleid. Het college heeft in het nieuwe terrassenbeleid het al eerder genomen besluit bekrachtigd, dat terrassen een zomer- en een winterseizoen kennen en het hele jaar open mogen zijn. Hoewel er afspraken zijn over de openingstijden van de terrassen, kan daarvan worden afgeweken als het weer volgens het KNMI tropisch is.

Het verwarmen van terrassen tijdens koude periodes met heaters is onder veiligheidsvoorwaarden toegestaan. Vanwege de (brand)veiligheid en het milieu is het echter niet toegestaan de terrassen te verwarmen met open vuren zoals vuurkorven, fakkels.

De gemeente Zwolle stimuleert en beloont duurzaam ondernemen en inkopen. Horecaondernemers die duurzaam terrasmeubilair inkopen, krijgen daarom 50% korting op de precariobelasting.

Het nieuwe beleid is na overleg met Horeca Nederland tot stand gekomen. Zo waren terrasafscheidingen tot nu toe niet toegestaan. Naar wens en in overleg met de horeca zijn terrasschermen toegestaan, mits aan de eisen van kleurgebruik, afmetingen en afbeeldingen voldaan wordt. Mede op verzoek van de horeca geldt een reclameverbod op terrasschermen en parasols.

Artikel delen:
Reacties 11

 1. Heel goed!… wou gister lekker in de zon gaan zitten op het terras… mag het niet van de gemeente.:'( Wat een bureaucratie! Maar goed dat er wat aan is gedaan nu. 😉

 2. Klasse
  Helemaal eens ghehe! @ Corner: zaterdag wilde de nieuwe uitbater van Stappie ook een terras neerzetten, wat daar natuurlijk geweldig loopt, maar het mocht om de datum niet. Vond ik wel een beetje muggenziften. Verder prima!!

 3. bureaucratie ten top dat de terrassen pas vanaf een bepaalde datum open mogen.
  Zoals afgelopen weekeinde, waar laat je alle toeristen/ dagjesmensen en niet te vergeten alle Zwollenaren die gezellig op het terras een hapje/drankje willen nuttigen .. Gemiste kans weer ..

 4. Er fijn dat de terassen er zijn als de uitbater dit wil…

  Wat ook een goed bericht is dat de terassen in de zomer langer open mogen dan 1 uur.. Daar had ik altijd wel zo de balen van..
  zat je lekker buiten rustig te genieten van een biertje terwijl het net een beetje begon af te koelen… werd je van je stoel gejaagt omdat het bijna 1 uur was… en kon je de mega hete kroegen in.

 5. geschreven door Jasper , op 12 februari 2008 om 18:41
  heeft uiteraard alles te maken met het aankomende rookverbod…

  Ja, dat denk ik inderdaad ook.

 6. geschreven door Jasper , op 12 februari 2008 om 18:41
  heeft uiteraard alles te maken met het aankomende rookverbod…

  Ja, dat denk ik inderdaad ook.

  Als dat werkelijk zo is, dan is het wel bedroevend triest zeg, waarom wel al die jaren rekening houden met de rokers? Ik vind dat de niet-rokers nu wel eens mogen genieten van enkele privileges.
  Waarom niet zoals ergens in de VS (of was het nu Groot Brittannie? Ik weet het niet meer precies) waar het sinds kort verboden is om in je eigen huis te roken (met uitzondering als het een vrijstaand huis is).

  Maar om nu weer ontopic te gaan…. nu maar hopen dat dit mooie terrasweer blijft! 🙂

 7. Als dat werkelijk zo is, dan is het wel bedroevend triest zeg, waarom wel al die jaren rekening houden met de rokers? Ik vind dat de niet-rokers nu wel eens mogen genieten van enkele privileges.

  Ook de niet-rokers mogen op het terras zitten, dus een “privilege” voor iedereen.
  Zaterdag is er ook weer een “privilege” precies voor jou: rookvrij swingen. Maar dan svp weer naar toe gaan, anders loop je alleen te klagen en maak je van de geboden mogelijkheden geen gebruik.

  Waarom niet zoals ergens in de VS

  Waarom wel?

  Je bedoelt vermoedelijk dat stukkie land van Schwartzenekkert? Tsja, het land van toneel zou ik niet willen leven.

 8. terras
  nu mag je het hele jaar je terras neerzetten,,maar geen reclame op parrasols, dat betekend nieuwe parrasols voor de meesten,,zonder reclame zelf betalen.terras af zetting ,,geen reclame ,,dus zelf betalen..onkosten reken maar uit,,gemeente zwolle ,,lik mijn vestje,, maar ze mogen wel zo een markt op je terras plaatsen,,pfffff

Reageer