Wipstrik doet mee aan grootste openluchtcafé ter wereld

Zwolle – Zondag 3 juni is het werelds grootste openluchtcafé. Wereldwijd worden bankjes voor één dag een ontmoetingsplek voor een goed gesprek, koffie en thee, kunstuitingen en meer. Vanuit het initiatief ‘KLEUR de Wipstrik’ van Wijkvereniging Wipstrikkwartier, opperde Corinne Tijsseling het idee om ook mee te doen. Wijkbewoners Femke en Miriam waren meteen enthousiast en meldden hun favoriete bankje aan op de website van het BankjesCollectief.

Corinne: “Wipstrik is een oude volkswijk, de stoep is hier altijd al een ontmoetingsplek geweest.” Bewoner Femke, deed vorig jaar al aan een mooie vorm van placemaking. Zij maakte van een rommelig stukje stoep in haar straat, een prachtige ontmoetingsplek met twee bankjes. Miriam zag met de bankjesdag meteen mogelijkheden om de speelplek waar het bankje staat, op te fleuren. Kinderen mogen bij haar bankje helpen met het schilderen van vogelhuisjes. Corinne zelf hoopt dat dit het begin is, volgend jaar zou ze het liefst zien dat alle bankjes in de wijk mee zouden doen.

Aan de Willem Barentszstraat bij het speeltuintje staat een gezellig bankje dat wacht op bezoekers. Kom gezellig buurten tussen 13 -16 uur bij Miriam . De kinderen kunnen een vogelhuisje schilderen die we daar dan gaan ophangen in de bomen rond het bankje Kom langs voor een gesprek,neem een goed humeur en het zonnetje mee. Er wordt voor een lekker bakje koffie/thee en voor de kinderen ranja en natuurlijk wat lekkers gezorgd, want dat hoort er bij.

Met Burendag 2017 zijn met een groepje buren in de Van Galenstraat deze bankjes geplaatst, onder de gekscherende noemer ‘Begijnhof’.  Er geregeld even een bakkie koffie samen, of een ander drankje 😉 gedaan. Doe op 3 juni dus gezellig een drankje mee tussen 16-20 uur samen met Femke.

Artikel delen: